Certifiering av brandsäkra pvc-fria material

PUBLICERAD: 25 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari
”Vi letar alltid efter sätt att underbygga kvaliteten och hållbarheten i Kavalan-sortimentet”, säger Vincent Lin, vice president för Taya Groups, om certifieringen. Foto: Pressbild

Två produkter i den pvc-fria serien Kavalan har fått Warringtonfires brandsäkerhetscertifiering, Certifire TS 62. Det handlar om storformatsmaterialen Sunlight Weldable och Spiderweb 300, båda för utomhusbruk.

Certifieringen görs av en oberoende tredje part och tilldelas produkter som står för prestanda, kvalitet, tillförlitlighet och spårbarhet. Produkterna i Kavalan-serien används bland annat till banners och vepor vid byggarbetsplatser eller för att klä in byggställningar.

”Sätt att underbygga kvaliteten”

Enligt tillverkaren Taya Groups är certifieringen ett bevis på att produkterna håller en hög kvalitet, att de är pålitliga och ett ansvarsfullt alternativ till traditionella pvc-produkter.

– Vi letar alltid efter sätt att underbygga kvaliteten och hållbarheten i Kavalan-sortimentet, från våra rigorösa livscykelanalyser (LCA) till utvecklingen av branschens första ekokalkylator för bannermaterial i storformat, och nu Certifire TS62 för Sunlight Weldable och Spiderweb 300 – allt detta förenar Kavalans oöverträffade värdeerbjudande, säger Vincent Lin, vice president för Taya Groups, i ett pressmeddelande.

 

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449