MIS-system – nu i molnet

PUBLICERAD: 4 mars 2022
UPPDATERAD: 4 mars
Daniel Borensved, NAB Solutions. Foto: Privat

PrintVis är NAB Solutions givna val som MIS-system för den grafiska industrin. På Sign&Print-mässan visar återförsäljaren nyheterna, hur man kan automatisera flödet – från kundförfrågan till tryckproduktion och fakturering.

NAB Solutions erbjuder företag Microsofts ERP-lösningar. Framför allt affärssystemet Business Central. För den grafiska industrin erbjuder de det grafiska MIS-systemet PrintVis. Daniel Borensved säger att systemet är helt integrerat med Business Central och därmed ett helt komplett affärssystem. Det täcker in hela flödet, allt från offert, order, prepress, inköp och lagerhantering till produktion, logistik och fakturering.

– Vi kommer att visa besökarna hur man kan använda PrintVis i sin dagliga grafiska verksamhet, säger Borensved om företagets utställning på Sign&Print-mässan och tillägger att han ser fram emot att ”äntligen får träffa branschen igen och möta kunder i verkliga livet.”

Printvis. Foto: Skärmdump

Vilka är de stora nyheterna?

– Framför allt att systemet numera är helt molnbaserat, helt plattformsoberoende och inga fler långa och avancerade uppgraderingar. Man kan börja i liten skala och bygga upp systemet efterhand med appar. Automatisering av flöde och lättare hantering order är andra nyheter. Med vår lösning försvinner behovet av olika system, allt ryms i vår lösning vilket ökar effektiviteten och ger en tydligare överblick över hela verksamheten.

NAB Solutions finns på orterna Växjö, Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Daniel Borensved säger att de har kunder över hela Sverige och delvis i Europa.

– Vi har ett dedikerat PrintVis-team som har lång erfarenhet av branschen.

Sign&Print Scandinavia-mässan arrangeras 5–7 april på Kistamässan i Stockholm. Besökare registrerar sig gratis på mässans sajt.

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449