MIS-system – nu i molnet

PUBLICERAD: 4 mars 2022
UPPDATERAD: 4 mars
Daniel Borensved, NAB Solutions. Foto: Privat

PrintVis är NAB Solutions givna val som MIS-system för den grafiska industrin. På Sign&Print-mässan visar återförsäljaren nyheterna, hur man kan automatisera flödet – från kundförfrågan till tryckproduktion och fakturering.

NAB Solutions erbjuder företag Microsofts ERP-lösningar. Framför allt affärssystemet Business Central. För den grafiska industrin erbjuder de det grafiska MIS-systemet PrintVis. Daniel Borensved säger att systemet är helt integrerat med Business Central och därmed ett helt komplett affärssystem. Det täcker in hela flödet, allt från offert, order, prepress, inköp och lagerhantering till produktion, logistik och fakturering.

– Vi kommer att visa besökarna hur man kan använda PrintVis i sin dagliga grafiska verksamhet, säger Borensved om företagets utställning på Sign&Print-mässan och tillägger att han ser fram emot att ”äntligen får träffa branschen igen och möta kunder i verkliga livet.”

Printvis. Foto: Skärmdump

Vilka är de stora nyheterna?

– Framför allt att systemet numera är helt molnbaserat, helt plattformsoberoende och inga fler långa och avancerade uppgraderingar. Man kan börja i liten skala och bygga upp systemet efterhand med appar. Automatisering av flöde och lättare hantering order är andra nyheter. Med vår lösning försvinner behovet av olika system, allt ryms i vår lösning vilket ökar effektiviteten och ger en tydligare överblick över hela verksamheten.

NAB Solutions finns på orterna Växjö, Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Daniel Borensved säger att de har kunder över hela Sverige och delvis i Europa.

– Vi har ett dedikerat PrintVis-team som har lång erfarenhet av branschen.

Sign&Print Scandinavia-mässan arrangeras 5–7 april på Kistamässan i Stockholm. Besökare registrerar sig gratis på mässans sajt.

Läs vidare

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

HP ingår strategiskt samarbete med Canva

Det AI-baserade designprogrammet Canva har 185 miljoner användare över hela världen. Nu etablerar man ett samarbete med HP.
hp-canva

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper