Nytt inom storformat, mjukvara och montering

PUBLICERAD: 11 mars 2022
UPPDATERAD: 11 mars
Niclas Ulriksson, KAM och produktansvarig för NI Solutions HP-sortiment, och Kristoffer Hermansson, produktchef.

NI Solutions lovar att under Sign&Print-mässan visa hur man med hjälp av automatisering kan bli kvitt tidstjuvar. Men även demonstrera skrivare och efterbehandlingsutrustning från bland annat HP, Epson, Kala och Graphec.

– NI Solutions har en lång och gedigen erfarenhet att hjälpa företag att effektivisera och kvalitetssäkra sin mediaproduktion. Med high-end maskiner och mjukvarulösningar för en effektiv och färgsäker storformatsproduktion, säger Kristoffer Hermansson, Product Manager på NI Solutions om vad företaget erbjuder.

Två nyheter i sortimentet

Innan jul blev det klart att NI Solutions tar över hårdvarudelen inom storformat efter att Papyrus avvecklat detta affärsområde. Det innebär att NI Solutions numera är återförsäljare av HP:s storformatsskrivare, och ett par av dessa kommer att visas på mässan. Som HP Latex 800W, den senaste skrivaren i latex-serien.

Callas pdfToolbox är en av nyheterna.

– Denna skrivare ger våra kunder möjligheten att utöka utbudet med dekaler och fönstergrafik i vitaste vitt på marknaden. Med en maxhastighet på 122 kvadratmeter i timmen ger detta kunderna möjlighet att producera mer på kortare tid, säger Niclas Ulriksson, KAM och produktansvarig för företagets HP-sortiment.

I montern kommer även HP:s PageWide XL att visas upp, som NI Solutions har ensamrätt på att sälja i Sverige. En printer för bland annat ritningar och posters där hastigheten är i fokus.

– Skriv ut tillförlitliga tekniska dokument med livfulla färger, skarpa linjer och fina detaljer som överträffar led-tekniken, säger Niclas Ulriksson.

 

NI Solutions visar upp Kalas nya elektriska monteringsbord AppliKator för första gången.
Nytt monteringsbord

En nyhet som presenteras på mässan är pdfToolbox från mjukvaruleverantören Callas, som NI Solutions nyligen blev återförsäljare för.

– Vi kommer att visa ett färdigt bibliotek för att automatiskt fixa vanliga fel på kundfiler hos en storformatsproducent. Några exempel du automatiskt kan göra är att lägga till eller korrigera en skärlinje runt objektet, omvandla texter till vektorgrafik och färdigställa en rollup med tio centimeter
extra material i botten, berättar Kristoffer Hermansson.

NI Solutions kommer även att för första gången visa upp Kalas nya monteringsbord AppliKator, ett helt elektriskt monteringsbord. Den elektriska silikonvalsen på bordet gör det möjligt att jobba även ut efter kanterna och finns med tre olika tryckinställningar för applicering, montering och laminering direkt på bordet.

 

Efterlängtad mässa

Dessutom utlovas mässkampanjer på rippar från tillverkaren Caldera och på Epsons storsäljare SureColor 80600L. I montern visas också automatiseringslösningar från Enfocus, GMG och Callas.
– Som vi har längtat efter att få ses på mässa igen och det låter som att kunderna vi pratat med också har det! Vi ser fram emot att träffa gamla som nya kunder och hjälpa dom att ta sin produktion till nya nivåer, säger Kristoffer Hermansson.

 

Kristoffer Hermansson bredvid storsäljaren SureColor 80600L från Epson.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper