Två nya modeller hos Neolt Factory

PUBLICERAD: 31 mars 2022
UPPDATERAD: 31 mars
XY Matic Trim Plus är en av Neolt Factorys senaste skärmaskiner.

Convertec är sedan tidigare återförsäljare för Elitron i Sverige. Nyligen utökade man sitt erbjudande med ytterligare en italiensk tillverkare av efterbehandlingsutrustning, Neolt Factory, som också visas på Sign&Print-mässan.

Det Bergamo-baserade familjeföretaget erbjuder bland annat maskiner för skärning, laminering, falsning samt svetsning av banderoller och banners. Under mässan visas två av Neolt Factorys senaste modeller. XY Matic Trim Plus är en helautomatisk skärmaskin för ett brett spektrum av material. Denna maskin kan till exempel utrustas speciellt för tapettryckare och öka deras produktivitet och skärprecision, tack vare ett automatiskt patenterat självjusteringssystem.

Stärka försäljningen i Norden

Den andra modellen, Shield 165, är en lätthanterlig pneumatisk lamineringsmaskin som är utvecklad för att hantera en mängd olika applikationer inom visuell kommunikation, inklusive POS-laminering och skylttillverkning.

– Tack vare vårt nya partnerskap med Convertec och vår närvaro på mässan tillsammans med två av våra maskiner, hoppas vi kunna stärka försäljningen av våra efterbehandlingslösningar i Norden, säger Ettore Pontiggia, vd för Neolt Factory.

 

Neolt Factory Shield 16 är en pneumatisk lamineringsmaskin.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449