Inkjetmaskin det stora dragplåstret

PUBLICERAD: 5 april 2022
UPPDATERAD: 5 april
Johan Gustafsson, försäljningschef på Visutech, framför den nya Kyocera-maskinen. Foto: Anja Degerholm

Under våren har Visutech haft några livedemonstrationer av det senaste tillskottet i sin produktportfölj: en Kyocera-maskin för vattenbaserad inkjet, som nu har europeisk mässpremiär under Sign&Print Scandinavia.

– Budskapet vi vill nå ut med till kunderna är att komma hit och se maskinen i verkligheten. Vi har fått många visningar av vår film på Youtube, men det är en något helt annat att få se den här på mässan. Det blir den stora lanseringen för oss, säger försäljningschefen Johan Gustafsson.

Låga körkostnader, inga klick och en väldigt låg strömförbrukning är några av säljargumenten för nya Kyocera TASKalfa Pro 15000c. Den har en hastighet på 150 sidor i minuten.

– För dem som är på mässan för att se på arkinkjet så skulle jag säga att Kyoceran är det stora dragplåstret, säger Johan Gustafsson.

I år är det tio år sedan HP lanserade HP Indigo B2-portföljen och modellerna i Indigo-serien är fortsatt populära. Visutech har varit återförsäljare av HP Indigo ända sedan 1990-talet och är den enda leverantören i Norden. Under mässan visas förutom Kyocera-maskinen även applikationer tryckta med HP Indigo, bland annat etiketter, metallicfärger och variabelt tryck för livsmedelsindustrin.

 

Säkerhetstryck på en t-shirt, tryckt med en HP Indigo.

 

Metallicfärger i Rainbow-serien, också för HP Indigo.

Läs vidare

Höstmöte med hett och kyligt studiebesök

Två företagsbesök stod på agendan när Fespa Sweden i oktober bjöd in till sitt sedvanliga höstmöte. Den här gången gick färden till Göteborg.
Fespa höstmöte 2

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Heidelberg vill slå världsrekord – lanserar uppdaterad offsetpress

Med målet att slå rekord i antal producerade ark har Heidelberg uppdaterat sin arkmatade offsetpress för att få den snabbare och effektivare.
SM_XL_106_21_k_1

Fullt hus när Canon presenterade den nya V-serien

I samband med Canons lansering av de nya skrivarna i Imagepress V-serien anordnade företaget ett evenemang på sitt europeiska huvudkontor i Poing utanför München.
Canon V-serie Foto: Sören Winslow.

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg