Inkjetmaskin det stora dragplåstret

PUBLICERAD: 5 april 2022
UPPDATERAD: 5 april
Johan Gustafsson, försäljningschef på Visutech, framför den nya Kyocera-maskinen. Foto: Anja Degerholm

Under våren har Visutech haft några livedemonstrationer av det senaste tillskottet i sin produktportfölj: en Kyocera-maskin för vattenbaserad inkjet, som nu har europeisk mässpremiär under Sign&Print Scandinavia.

– Budskapet vi vill nå ut med till kunderna är att komma hit och se maskinen i verkligheten. Vi har fått många visningar av vår film på Youtube, men det är en något helt annat att få se den här på mässan. Det blir den stora lanseringen för oss, säger försäljningschefen Johan Gustafsson.

Låga körkostnader, inga klick och en väldigt låg strömförbrukning är några av säljargumenten för nya Kyocera TASKalfa Pro 15000c. Den har en hastighet på 150 sidor i minuten.

– För dem som är på mässan för att se på arkinkjet så skulle jag säga att Kyoceran är det stora dragplåstret, säger Johan Gustafsson.

I år är det tio år sedan HP lanserade HP Indigo B2-portföljen och modellerna i Indigo-serien är fortsatt populära. Visutech har varit återförsäljare av HP Indigo ända sedan 1990-talet och är den enda leverantören i Norden. Under mässan visas förutom Kyocera-maskinen även applikationer tryckta med HP Indigo, bland annat etiketter, metallicfärger och variabelt tryck för livsmedelsindustrin.

 

Säkerhetstryck på en t-shirt, tryckt med en HP Indigo.

 

Metallicfärger i Rainbow-serien, också för HP Indigo.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1