Fyra vassa produkter hos ACG Nyström

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 6 april
Perry Sandell framför Brother-textilprintern som levererar både DTG- och DTF-utskrifter. Foto: Claes Nordström

I mässhowen hos ACG Nyström dukades det upp med textilskrivare för både DTG- och DTF-tryck, lasergravyr med 3D-laser och flaskprintern 3Sixty. En annan publikdragare var Coloreels teknik för infärgning av brodyrtråd.

Coloreels infärgning av brodyrtråd drog till sig blickar. Foto: Claes Nordström

Vi möter en mycket nöjd Perry Sandell i ACG Nyströms mässmonter på Sign&Print Scandinavia. Besökarintresset har varit stort och han bjöds även på positiva överraskningar när det gäller potentiella kunder, bland annat inom promotion och brodyr som företaget normalt inte brukar möta när de ställer ut på en Sign&Print-mässa.

– Mycket bra besökare och också en ny typ av besökare för att vara Sign&Print-mässan skulle jag vilja säga. Det känns som det är lite av våra profilkunder som vi får träffa här igen, men också många nya, säger han.

Tryck på textil

Perry Sandell lyfter fram några av godbitarna i utställningen, bland annat textilskrivare från Brother. Det handlar om inkjetmaskiner för både stora och små produktioner som skriver ut direkt på plagg (DTG) eller direkt till film (DTF). Han säger att utöver textiltrycket har även intresset för brodyr varit stort.

 

Tryckerier, framför allt de med screentryck som specialité visar intresse för företagets produkter i utställningen, enligt Perry Sandell.

– De vill bredda sitt register, och då passar den här typen av produkter.

Brodyr med infärgning av tråd

Den unika tekniken signerad Coloreel, infärgning av brodyrtråd direkt till en brodyrmaskin, har dragit till sig många blickar i ACG Nyströms monter.

– Det här växer väldigt fort. Med det här gifter man ihop brodyr med print. Det är en svenskutvecklad produkt, säger han och tillägger att två representanter från Coloreel finns med för att ge besökare sin expertis och all information de kan tänkas behöva.

Daniel Jaszczak vid 3Sixty-printern. Foto: Claes Nordström

På mässan demonstreras också uv-printern 3Sixty. Den vänder sig både till promotionbranschen och industrin. Maskinen är utvecklad för att kunna printa på runda och koniska produkter, exempelvis flaskor.

– Tillgängligheten och sättet att göra det på har aldrig varit enklare än nu, konstaterar Perry Sandell.

En annan stabil del i produktsortimentet hos ACG Nyström är lasergravyr och laserskärning. Även detta gavs utrymme i montern.

 

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1