Storaffär med Plockmatic och Konica Minolta

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 6 april
Foto: Peter Ollén

Plockmatic har utvecklat en helt ny efterbehandlare, som klarar upp till 660 x 320 millimeter – alltså både stående och liggande A4, eller kombinerat som coffee table bok. Den lanseras på Sign&Print mässan och är ihopkopplad med en Konica Minolta Accurio Press C14000.

– I en arbetsgång sidskärs varje ark, som sedan bigas och samlas. Upp till 50 ark kan på det här sättet skapa en 200 sidor tjock produkt. Det hela får en fyrkantsrygg innan den helt färdiga produkten lämnar maskinen, berättar Lucas Barthelson från Plockmatic.

– Maskinen ska inte med hem igen, säger Mats Pettersson från Konica Minolta. På mässan har vi tagit i hand på försäljning och den går direkt till en kund i Stockholmsområdet när vi stänger på torsdag eftermiddag.

Konica Minoltas Mats Pettersson. Foto: Peter Ollén

Mats Pettersson är hemlighetsfull med vem, men en annan köpare som gärna berättar att han redan köpt och fått installerat en motsvarande konstellation är Magnus Elvin på Elvins Grafiska i Helsingborg.

– Vi var först i världen med Plockmatic onlinekopplad på Konica Minolta. Och det fungerar jättebra. Ni får gärna komma och besöka oss, men inte nu, för vi har jättemycket att göra i maskinen, berättar han.

Två personer som är extra glada för att allt fungerar så fint är Plockmatics vd Jan Marstorp och företagets ägare Salvatore Grimaldi. De ställde gärna upp framför efterbehandlaren i Konica Minoltas monter, för ett foto tillsammans med Lucas Barthelson.

Läs vidare

Nize Equipment blir återförsäljare av Elitron

NIZE Equipment, som är nordisk distributör av storformatprinters, skärmaskiner och mjukvara, går in i ett strategiskt partnerskap med Elitron, den italienska giganten inom digital skärteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Plockmatic får nya ägare

Det svenska efterbehandlingsföretaget Plockmatic group får ny majoritetsägare i Accent Equity. Köparen pekar ut att Plockmatic ska växa genom förvärv.
FotoJet (42)2

Ranhammar i konkurs

Efterbehandingföretaget Ranhammar har gått i konkurs. Stockholmsföretaget har ett femtontal anställda.
Ranhammar

Tryckeriets tatueringar "gaddar" vuxna

Tryckeriet @Graphiken i Malmö arbetar främst med trycksaker och producerar många kortare serier av häftade broschyrer. Smått unikt har företaget också en omfattande produktion av gnuggistatueringar.
FotoJet-(26)

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland