Storaffär med Plockmatic och Konica Minolta

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 6 april
Foto: Peter Ollén

Plockmatic har utvecklat en helt ny efterbehandlare, som klarar upp till 660 x 320 millimeter – alltså både stående och liggande A4, eller kombinerat som coffee table bok. Den lanseras på Sign&Print mässan och är ihopkopplad med en Konica Minolta Accurio Press C14000.

– I en arbetsgång sidskärs varje ark, som sedan bigas och samlas. Upp till 50 ark kan på det här sättet skapa en 200 sidor tjock produkt. Det hela får en fyrkantsrygg innan den helt färdiga produkten lämnar maskinen, berättar Lucas Barthelson från Plockmatic.

– Maskinen ska inte med hem igen, säger Mats Pettersson från Konica Minolta. På mässan har vi tagit i hand på försäljning och den går direkt till en kund i Stockholmsområdet när vi stänger på torsdag eftermiddag.

Konica Minoltas Mats Pettersson. Foto: Peter Ollén

Mats Pettersson är hemlighetsfull med vem, men en annan köpare som gärna berättar att han redan köpt och fått installerat en motsvarande konstellation är Magnus Elvin på Elvins Grafiska i Helsingborg.

– Vi var först i världen med Plockmatic onlinekopplad på Konica Minolta. Och det fungerar jättebra. Ni får gärna komma och besöka oss, men inte nu, för vi har jättemycket att göra i maskinen, berättar han.

Två personer som är extra glada för att allt fungerar så fint är Plockmatics vd Jan Marstorp och företagets ägare Salvatore Grimaldi. De ställde gärna upp framför efterbehandlaren i Konica Minoltas monter, för ett foto tillsammans med Lucas Barthelson.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper