Textiltryck och skärning drar publik

PUBLICERAD: 7 april 2022
UPPDATERAD: 7 april
Rickard Rindelaub och Mikael Sandberg, redo att ta sig an mässbesökare på tredje dagen av Sign&Print Scandinavia. Foto: Claes Nordström

DTF-tekniken är het konstaterar Rickard Rindelaub och Mikael Sandberg  på Folier.se. De har haft rejält att göra under Sign&Print-mässan för att visa besökarna sitt maskinutbud inom textiltryck. Två mindre splitternya mindre skärlösningar hann de också få med sig till utställningen.

Mikael Sandberg, vd på Folier.se, säger att de har haft mycket intresse för att producera med textiltrycksteknikerna DTG och DTF. Men det har också pratats en hel del sublimeringstryck,  flatbäddsplottrar och arkskärning i mässmontern med besökarna. Två mindre skärnyheter hann de också få med sig till mässan.

– Det har varit riktigt bra. En bra kvalitet på kunderna som har kommit. Mycket intresse och en del affärer. Det känns riktigt bra.

Vad betyder det för er att ställa ut på mässan igen?

– Det betyder jättemycket, och även att få visa upp produkterna för kunderna. Det blir så mycket lättare. Man vill ju se processerna och hur det fungerar.

Epsons DTG-printer SC-F2100 som med några få inställningar även trycker DTF för att göra transfer. Foto: Claes Nordström

Textiltryckstekniken DTF (Direct to film) är ett sådant exempel. För ändamålet visar Folier.se Epsons DTG.skrivare som även kan trycka direkt till film DTF. Företaget har sålt 15 sådana maskinexemplar sedan oktober förra året.

– Många har läst om det, men det är en nyhet för många att få titta och se hur det fungerar för att kunna göra transfer själva.

– Det känns som det finns en bra framtid för DTF. Inte för superstora produktioner men det är ett otroligt effektivt sätt att kunna göra transfer.

Ett mindre skärbord som hanterar upp till formatet A3+ var en av produktnyheterna. Maskinen har även en storebror i A2-formatet. Foto. Claes Nordström
Bredvid stod en annan nyhet – en kompakt arkskärare med automatisk matning för att skära ut etiketter. Foto: Claes Nordström
Foto: Claes Nordström

Läs vidare

Fogra släpper färgstandard för textiltryck

Digitalt textiltryck omfattar ett antal olika marknadssegment, som främst skiljer sig åt i fråga om tillämpning, val av naturliga eller syntetiska textilier och motsvarande färgkategorier för bläckstråleskrivare.
fogra-forschung-Textil

Byter till nattskift efter skyhöga elpriser

De skenande elpriserna i södra Sverige är en tuff utmaning för många företag. När Scandexpo i Höör såg kostnaderna rusa ställde man snabbt om från dag- till nattskift.
Scandexpo

Textilföretaget som breddar sin profil

Helsingborgsbaserade Profilewear firar i år 10-årsjubileum och har under årens lopp hunnit bli varma i kläderna när det gäller textil. Nu vill företaget även satsa på andra profilprodukter.
Epson SC-red kopiera

NI Solutions gör uppköp

Etikettskrivare, uv-skrivare och andra specialskrivare blir tillskott i NI Solutions sortiment med det nya förvärvet.
DSC02488-2

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg