Textiltryck och skärning drar publik

PUBLICERAD: 7 april 2022
UPPDATERAD: 7 april
Rickard Rindelaub och Mikael Sandberg, redo att ta sig an mässbesökare på tredje dagen av Sign&Print Scandinavia. Foto: Claes Nordström

DTF-tekniken är het konstaterar Rickard Rindelaub och Mikael Sandberg  på Folier.se. De har haft rejält att göra under Sign&Print-mässan för att visa besökarna sitt maskinutbud inom textiltryck. Två mindre splitternya mindre skärlösningar hann de också få med sig till utställningen.

Mikael Sandberg, vd på Folier.se, säger att de har haft mycket intresse för att producera med textiltrycksteknikerna DTG och DTF. Men det har också pratats en hel del sublimeringstryck,  flatbäddsplottrar och arkskärning i mässmontern med besökarna. Två mindre skärnyheter hann de också få med sig till mässan.

– Det har varit riktigt bra. En bra kvalitet på kunderna som har kommit. Mycket intresse och en del affärer. Det känns riktigt bra.

Vad betyder det för er att ställa ut på mässan igen?

– Det betyder jättemycket, och även att få visa upp produkterna för kunderna. Det blir så mycket lättare. Man vill ju se processerna och hur det fungerar.

Epsons DTG-printer SC-F2100 som med några få inställningar även trycker DTF för att göra transfer. Foto: Claes Nordström

Textiltryckstekniken DTF (Direct to film) är ett sådant exempel. För ändamålet visar Folier.se Epsons DTG.skrivare som även kan trycka direkt till film DTF. Företaget har sålt 15 sådana maskinexemplar sedan oktober förra året.

– Många har läst om det, men det är en nyhet för många att få titta och se hur det fungerar för att kunna göra transfer själva.

– Det känns som det finns en bra framtid för DTF. Inte för superstora produktioner men det är ett otroligt effektivt sätt att kunna göra transfer.

Ett mindre skärbord som hanterar upp till formatet A3+ var en av produktnyheterna. Maskinen har även en storebror i A2-formatet. Foto. Claes Nordström
Bredvid stod en annan nyhet – en kompakt arkskärare med automatisk matning för att skära ut etiketter. Foto: Claes Nordström
Foto: Claes Nordström

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Forslinds tryckeri växer med textil- och dekaltryck

Forslinds tryckeri i jämtländska Hammarstrand har utökat verksamheten. Nu behöver de lokala företagen inte vända sig utanför kommunen för hjälp med textiltryck och dekalproduktion.
FotoJet-(3)

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1