Signtools sålde som aldrig förr på mässan: ”Det kan bli ett par miljoner”

PUBLICERAD: 8 april 2022
UPPDATERAD: 8 april
Signtools grundare Markus Ryberg och Magnus Haugerud stortrivdes och gjorde många affärer på Sign&Print-mässan. Foto: Claes Nordström

Det var livat i Signtools utställning på mässan. Tre produktlinjer visades, men det var 3D-skrivarsegmentet som väckte störst uppmärksamhet och där köpviljan också var som starkast.
– Vårt syfte på den här mässan har varit att lära skyltsverige att 3D-printa profilbokstäver, säger Magnus Haugerud.

Enligt Magnus Haugerud på Signtools är fördelarna med att använda 3D-printing inom skyltproduktion uppenbarligen något som kunderna förstod och imponerades av.

– Det är en hållbar och lite annan typ av produktion istället för att göra det i aluminium, att svetsa och fräsa bort tjocka akrylskivor som är väldigt dyrt. I 3D-printing använder du bara det materialet som går åt så att säga.

– Det är för att göra displayer och profilbokstäver i former som nästan är omöjliga att göra på ett klassiskt sätt med en fräs. Med rätt material sitter en 3d-printad skylt utomhus i 20 år utan problem.

3D-skyltar, skyltbokstäver och andra objekt drog till sig blickar i Signtools-montern. Foto: Claes Nordström
”Är supernöjda”

Han säger att många av besökarna på Sign&Print-mässan var imponerade av att få se 3D-skrivartekniken och alla printade displayprodukter i utställningen. Företaget sålde flera från Tractus3D-maskiner på mässan, både större och mindre modeller:

– Vi är supernöjda. Det blir en slant, säger han och tillägger att de får räkna ihop den totala försäljningssumman ordentligt när de kommer hem från mässan till Karlstad.

– Det kan bli ett par miljoner i alla fall.

Magnus Haugerud är övertygad att 3D-printad visuell kommunikation har framtiden för sig. 3D-skrivartekniken har redan en uppsjö med användningsområden för att göra till exempel maskinkomponenter eller prototyper inom en rad branscher.

– Jag tror det kommer att revolutionera skyltbranschen.

Signtools säljer 3D-skrivare från Tractus3D i större och mindre modeller. Foto: Claes Nordström

Mässan som helhet var ”fantastiskt bra”, enligt Haugerud. Förutom 3D-printrarna från Tractus3D visades frigolitskäraren Obelisk Next och textiltransfer från märket B-flex som de började sälja i fjol. Alla produkter görs i Italien med fantastiskt bra korta presstider och låga temperaturer, enligt Haugerud.

– Vi fick möjligheten att få agenturen för Sverige från B-flex. Så det har vi lanserat sista året.

Hur har det fallit ut?

– Många nya kunder och även en massa nya under mässan. Det är spännande och kul att kunna leverera material och inte bara maskiner.

Signtools var det enda företaget på mässan som representerade 3D-skrivare. Den svenska mässan gav mersmak. Härnäst i Norden ställer företaget ut på Sign&Print-mässan i Norge, 8–9 februari 2023.

[metaslider id=”220016″]

 

 

 

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)