Ökad produktivitet med nya digitala front-ends

PUBLICERAD: 6 maj 2022
UPPDATERAD: 14 november
EFI lanserar fem nya digitala front-ends för Konica Minoltas maskiner. Foto: Pressbild

EFI lanserar fem nya digitala front-ends (DFE) baserade på den senaste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta kommer att vara först med att integrera dem med sina produktionsmaskiner, på grund av deras mångåriga samarbete med EFI.

De fem nya Fiery-servrarna minskar tiden för att förbereda jobbet, samtidigt som de hjälper till med att säkerställa färgnoggrannhet och högre total produktivitet. Dessa funktioner uppnås med beprövade preflight-verktyg, intelligenta automationsfunktioner och färghanteringstekniker för att säkerställa att jobbet produceras korrekt varje gång till lägsta kostnad.

JobExpert väljer de korrekta jobbegenskaperna, dekorfärger optimeras med Spot Pro, fel fångas upp av Fiery Preflight och efterbehandlingsmärken läggs till visuellt med Fiery Finishing Designer. Med dessa funktioner kan kunden öka den totala produktionsvolymen.

Anpassade för flera maskinserier

De nya lösningarna EFI och Konica Minolta tillkännager inkluderar:

EFI Fiery IC-319 och IC-318 v2 DFE:er som kommer att driva Konica Minolta AccurioPress C14000 / C12000 produktionsmaskiner i högvolymssegmentet.

EFI Fiery IC-319 och IC-318L v2 DFE som kommer att driva Konica Minolta AccurioPress C7100 / C7090 produktionsmaskiner i mellanvolymssegmentet.

EFI Fiery IC-317 och IC-419 v2 DFE som kommer att driva Konica Minoltas skrivare AccurioPress C4080 / C4070 och AccurioPrint C4065.

Ännu snabbare utskrifter

Konica Minolta och EFI skriver i ett pressmeddelande att den nya serverplattformen Fiery FS500 Pro erbjuder många fördelar för leverantörer av utskriftstjänster som använder Konica Minoltas maskiner, inklusive ännu snabbare handläggningstid. EFI Fiery DFE:erna är de snabbaste i branschen och har precis blivit ännu snabbare med FS500 Pro. Med den här nya hårdvaru- och mjukvaruplattformen, till exempel, bearbetas en grafikintensiv 100-sidig fotobok 36 procent snabbare än tidigare Fiery DFE.

Vidare genererar de mindre avfall och mer säljbara trycksaker. Kunderna kan använda de nya Preflight-verktygen för att enkelt hitta filfel, vilket gör utskriftstiden snabbare. Fiery-fjärrservrar levereras nu som standard med Fiery Preflight, som automatiserar grundläggande preflight-kontroller för problem som saknade dekorfärger eller lågupplösta bilder. För mer avancerade preflight-kontroller verifierar Fiery Preflight Pro överensstämmelse med industristandarder och specifikationer som PDF/X, PDF/VT 1 och 2, PDF 2.0 eller GWG (Ghent Workgroup) med en lättförståelig visuell rapport.

Mer exakt färgåtergivning

Dessutom innebär de nya DFE:erna mer exakta färger och färgjusteringar i realtid. Den nya versionen av Fiery Spot Pro påskyndar förberedelsen av media för utskrift genom att optimera alla dekorfärger på en gång för den mest exakta återgivningen av varumärkesfärger med PANTONE-färger eller anpassade bibliotek. Operatören kan minimera problem med felaktiga färger med den medföljande EFI ColorGuard-prenumerationen, en molnbaserad verifieringslösning för att spåra färgkvalitet.

Och slutligen, ett enklare avslut. Fiery Finishing Designer är ett komplett visuellt gränssnitt som ingår i Fiery Command WorkStation som förenklar skapandet och redigeringen av finputsningen för Konica Minolta TU-510 Inline Trimmer Unit. Kunder kan se en liveförhandsvisning av sitt jobbinnehåll samtidigt som de ställer in skärnings-, vik- och perforeringsmärken. På så sätt kan de vara säkra på att efterbehandlingsinställningarna är korrekta innan de skickar jobbet till utskrift, vilket eliminerar efterbehandlingsspill.

Text: Søren Winsløw

Översättning: Anja Degerholm

Läs vidare

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Så ser framtiden ut för Agfas offsetdel

Agfa har tidigare meddelat att de har för avsikt att sälja sin offsetdivision till kapitalfonden Aurelius Group. På en presskonferens förklarade de tillsammans med ett antal inbjudna specialister vad de tänker om framtiden.
agfa_value_01

Lyxprodukter inspirerade till ny pappersserie

För att kunna möta efterfrågan på högkvalitativt, färgat papper till lyxförpackningar så har Lessebo Paper lanserat en ny produktlinje vid namn Lessebo Colours.
Lessebo paper

Färskt nummer av Sign&Print

Ett nytt nummer av Sign&Print landar i brevlådorna i dagarna. Den här gången bjuds det på extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
Signprint566

Senaste nytt

Stockholmstryckeri växlar upp

US-AB lägger i en högre växel med ett fullutrustat broschyrhäftsystem från Plockmatic och satsar samtidigt på att bredda erbjudandet med en e-handelsplattform för profiltrycksaker.
Usab3

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Servicefokus och försäljningsrekord i sikte

Återförsäljaren KA Olsson & Gems ser ut att stänga verksamhetsåret med de bästa försäljningssiffrorna någonsin, enligt försäljningschefen Emil Gillmor. Förklaringen beror delvis på ett uppsving på dekor­sidan. Samtidigt vässas produktportföljen ytterligare med fler nyheter för bilfolierare.
emil