Uppdaterad treknivstrimmer ser dagens ljus

PUBLICERAD: 17 maj 2022
UPPDATERAD: 17 maj
Nya Müller Martini Solit PRO har den patenterade SmartPress-teknologin, men även flera nya funktioner. Foto: Pressbild

Müller Martini släpper nu Solit PRO, en uppgraderad version av deras treknivstrimmer Solit som lanserades för tio år sedan. Den har fortfarande den patenterade SmartPress-teknologin, men även flera nya funktioner.

Enligt tillverkaren har Solit PRO fördelar som en unik servostyrd teknik som pressar ut luften i böckerna på ett optimalt sätt, pressen ökas automatiskt för en perfekt skärning och ett jobbyte kan göras under tre minuter utan verktyg. Den nya treknivstrimmern har en inmatning på upp emot 7 000 cykler per timme och klarar en trave som är 85 millimeter hög.

I den nya modellen har inmatning med teleskopisk bandtransportör lagts till liksom separeringsvals, matarmagasin, transportklaffar till skärbordet och en servostyrd oscillerande inmatare.

Sammantaget anser Müller Martini att nya Solid PRO är ännu mer tillförlitlig maskin som är anpassad för både mjuk- och hårdpärmsapplikationer. I början av året installerades det första exemplaret och företaget har efter det fått positiv feedback från kunden.

Läs vidare

Wasa Grafiska går igång på krångliga trycksaker

Ett arkmatat skärbord har tagit plats hos familjeföretaget Wasa Grafiska i Bromma. Nu ser tryckeriet möjligheter att kapa flaskhalsar och kunna göra fler jobb i eget hus.
Wasa Grafiska

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Heidelberg vill slå världsrekord – lanserar uppdaterad offsetpress

Med målet att slå rekord i antal producerade ark har Heidelberg uppdaterat sin arkmatade offsetpress för att få den snabbare och effektivare.
SM_XL_106_21_k_1

Fullt hus när Canon presenterade den nya V-serien

I samband med Canons lansering av de nya skrivarna i Imagepress V-serien anordnade företaget ett evenemang på sitt europeiska huvudkontor i Poing utanför München.
Canon V-serie Foto: Sören Winslow.

Senaste nytt

Stockholmstryckeri växlar upp

US-AB lägger i en högre växel med ett fullutrustat broschyrhäftsystem från Plockmatic och satsar samtidigt på att bredda erbjudandet med en e-handelsplattform för profiltrycksaker.
Usab3

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Servicefokus och försäljningsrekord i sikte

Återförsäljaren KA Olsson & Gems ser ut att stänga verksamhetsåret med de bästa försäljningssiffrorna någonsin, enligt försäljningschefen Emil Gillmor. Förklaringen beror delvis på ett uppsving på dekor­sidan. Samtidigt vässas produktportföljen ytterligare med fler nyheter för bilfolierare.
emil