Uppdaterad treknivstrimmer ser dagens ljus

PUBLICERAD: 17 maj 2022
UPPDATERAD: 17 maj
Nya Müller Martini Solit PRO har den patenterade SmartPress-teknologin, men även flera nya funktioner. Foto: Pressbild

Müller Martini släpper nu Solit PRO, en uppgraderad version av deras treknivstrimmer Solit som lanserades för tio år sedan. Den har fortfarande den patenterade SmartPress-teknologin, men även flera nya funktioner.

Enligt tillverkaren har Solit PRO fördelar som en unik servostyrd teknik som pressar ut luften i böckerna på ett optimalt sätt, pressen ökas automatiskt för en perfekt skärning och ett jobbyte kan göras under tre minuter utan verktyg. Den nya treknivstrimmern har en inmatning på upp emot 7 000 cykler per timme och klarar en trave som är 85 millimeter hög.

I den nya modellen har inmatning med teleskopisk bandtransportör lagts till liksom separeringsvals, matarmagasin, transportklaffar till skärbordet och en servostyrd oscillerande inmatare.

Sammantaget anser Müller Martini att nya Solid PRO är ännu mer tillförlitlig maskin som är anpassad för både mjuk- och hårdpärmsapplikationer. I början av året installerades det första exemplaret och företaget har efter det fått positiv feedback från kunden.

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Stor skärbordsspecial: Borden blir större och mer automatiska

Skärbord återfinns hos allt fler grafiska företag. Flatbed-skärteknologin rymmer många möjligheter för efterbehandling av specialmedier. Effektiviseringen och automatiseringen ger snabb tillväxt.
cut_02

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2