Uppdaterad treknivstrimmer ser dagens ljus

Nya Müller Martini Solit PRO har den patenterade SmartPress-teknologin, men även flera nya funktioner. Foto: Pressbild

Müller Martini släpper nu Solit PRO, en uppgraderad version av deras treknivstrimmer Solit som lanserades för tio år sedan. Den har fortfarande den patenterade SmartPress-teknologin, men även flera nya funktioner.

Enligt tillverkaren har Solit PRO fördelar som en unik servostyrd teknik som pressar ut luften i böckerna på ett optimalt sätt, pressen ökas automatiskt för en perfekt skärning och ett jobbyte kan göras under tre minuter utan verktyg. Den nya treknivstrimmern har en inmatning på upp emot 7 000 cykler per timme och klarar en trave som är 85 millimeter hög.

I den nya modellen har inmatning med teleskopisk bandtransportör lagts till liksom separeringsvals, matarmagasin, transportklaffar till skärbordet och en servostyrd oscillerande inmatare.

Sammantaget anser Müller Martini att nya Solid PRO är ännu mer tillförlitlig maskin som är anpassad för både mjuk- och hårdpärmsapplikationer. I början av året installerades det första exemplaret och företaget har efter det fått positiv feedback från kunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *