Pvc-fritt och bubbelfritt på vinylfronten

PUBLICERAD: 25 maj 2022
UPPDATERAD: 25 maj
Mactac visar sin nya bubbelfria och printbara vinyl JT 10700 WG-BFG-XR. Foto: Pressbild

De två amerikanska företagen Avery Dennison och Mactac lovar att visa ett brett utbud av sina produkter inom det grafiska segmentet under Fespa-mässan i Berlin, med fokus på fordon och arkitektur.

Avery Dennison, som förvärvade Mactac 2016, har arbetat mycket med produktutveckling sedan sin förra medverkan på Fespa 2019. Hållbarhet framhålls som en viktig drivkraft i innovationsarbetet sedan dess. Bland nyheterna på årets mässa finns Avery Dennisons pvc-fria printbara vinyl för wrapping. Den passar för såväl hel som partiell foliering av både kommersiella fordonsflottor och enstaka privata fordon. Ett annat användningsområde är som skyltmaterial, både för inomhus- och utomhusbruk.

Mactac kommer också till Fespa med en ny produkt i bagaget, JT 10700 WG-BFG-XR, som är en printbar vinyl för långtidsanvändning. Den är utvecklad enligt företagets patenterade teknologi för bubbelfria självhäftande vinyler och ska vara snabb och enkel att applicera, utlovar företaget.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)