Strid ström av nyheter

PUBLICERAD: 29 maj 2022
UPPDATERAD: 29 maj
Hexis Sveriges Joachim Wallgren, försäljningschef, och vd:n Patrik Martinsson. Foto: Claes Nordström/ Arkivbild

Skärfolie, wrapfilm, digital media, laminat, skyddsfilm och textil. När Hexis gästar Fespa så visar man bredden av sin produktportfölj. Det utlovas också ett gäng produktlanseringar.

Som vanligt kommer Hexis att presentera flera nya produkter. Det blir nyheter inom såväl Hex’perience, Bodyfence, textil och wrapmaterial, berättar Patrik Martinsson, vd för Hexis Sverige.

Hexis tillverkar vinyler för en mängd olika funktioner och applikationer, och har bland annat ett antal skyddsfilmer för fordon i serien Bodyfence i sitt sortiment. En självläkande film som skyddar mot bland annat stenskott och lackskador.

I Hex’perience-serien hittar man olika effektlaminat för framför allt inredning och interiör. Kunderna kan själva ladda ner filer med olika mönster och skapa unika motiv med såväl text som mönster. Vad sägs om alligatorskinn, träimitation eller skurad betong?

Flera lanseringar utlovas under Fespa, inom de olika produktgrupperna som Hexis erbjuder. Foto: Pressbild
Utbud för textiltryck

En nyhet som lanserats det senaste året är Texis, ett nytt sortiment av textiltrycksmaterial.

– Serien innehåller två olika varianter för vanliga bomulls- och polyesterkläder, Speedcut och Colorcut. Speedcut är ett material som inte har adhesiv på bäraren och kräver endast fem sekunders värmning. Colorcut har adhesiv på bäraren och tar 15 sekunder att värma fast. Det finns även material för sublimerade tyger och nylon. Och serien Brickcut som är en extra tjock som får en 3D-effekt, säger försäljningschefen Joachim Wallgren.

Folie för extremsport

En annan nyhet som precis släppts är Holeshot Hex’trem. Ett sortiment med självhäftande folier för extremsporter, till exempel för att göra häftiga effekter på motorcyklar, fyrhjulingar eller vattenskotrar.

– Det pågår en ständig innovation när det gäller nya produkter och det presenteras nyheter löpande under året. Några av dessa kommer att visas under Fespa, säger Patrik Martinsson.

Flera lanseringar utlovas under Fespa, inom de olika produktgrupperna som Hexis erbjuder.

Läs vidare

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Med Flora i utbudet tar NI Solutions jättekliv

Som Sign&Print tidigare berättat har återförsäljaren NI Solutions tagit in Flora i portföljden. Under Fespa visade det kinesiska företaget upp några av storformatsbjässarna som kommer ingå i erbjudandet på den svenska marknaden.
_DSC0016w

Agfa presenterar tre nya "odjur" på skyltmarknaden

Agfa avslöjade tre nya maskiner i sin portfölj för skylt- och displaymarknaden under dagens Fespa.
Agfa-Fespa_01

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01