Lackat och klart – nyhet i Agfas bjässe

Anders Österberg, key account manager för storformat hos Agfa Sverige, är på plats i Berlin för att ta emot svenska kunder under Fespa. Foto: Anja Degerholm

Agfas flaggskeppshybrid i storformatsklassen, Jeti Tauro H3300 HS LED, har några år på nacken, men har nu utrustats med lack som klarar skyltmaterial i wellpapp.

– Det är möjligt att lacka både helt och partiellt, och laborera med olika täckningsgrader. Det kan ge trycksaken mer uppmärksamhet och även skydda det mot repor, säger Anders Österberg, key account manager för storformat hos Agfa Sverige.

Jeti Tauro H3300 HS LED är i blickfånget när man kommer in i hall 3.2 på Messe Berlin. En sexfärgsmaskin som kan köra 226 kvadratmeter i timmen. En driftsäker och pålitlig arbetshäst, enligt Agfa, som nu alltså uppgraderats med både matt och glättigt lack.

Fördelar med eget bläck

I montern visas även rulle till rulle-skrivaren Oberon RTR 3300 som klarar såväl flexibla, tunna som värmekänsliga media. Den är utrustad med uv led-härdning och vattenkyld tryckplåt, och en ensam operatör kan ladda maskinen med media på under sju minuter.

Dessutom lyfter Agfa fram möjligheterna med sitt egna bläck som räcker till 140 kvadratmeter per liter, oavsett om det handlar om en fyr- eller sexfärgsmaskin. Något som påverkar den totala produktionskostnaden.

Förvärv klart under mässan

På kvällen under första mässdagen kom beskedet att uppköpet av brittiska Inca Digital Printers godkänts och nu kan genomföras. Ett förvärv som ska accelerera digitalt höghastighetstryck på marknader med förpackningstryck samt inom visuell kommunikation.

– Det är jätteintressant. Det innebär att vi får ett helt nytt utbud av högvolymsmaskiner inom förpackning och 150 nya medarbetare som ska integreras i verksamheten. Dessutom har Inca ett antal single-pass-maskiner som är ett segment som Agfa inte är i idag, men som kan stärka vårt erbjudande ytterligare, säger Anders Österberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *