Sandéns certifieras för rulltryck: ”Klarade med högsta betyg”

PUBLICERAD: 1 juli 2022
UPPDATERAD: 1 juli
Håkan Ahlberg från Canon tillsammans med Henrik Sandén och Tore Löfvendahl på Sandéns Security Printing gläds åt Fogras erkännande. Foto: Pressbild

Säkerhetstryckeriet i Eslöv har fått en Fogra-certifiering för rullskrivaren Canon ColorStream 8160. I högvolymspressen trycks alla lotter till Bingolotto i Sverige.

Vi har tidigare i ett längre reportage rapporterat att säkerhetstryckeriet Sandéns drog storvinsten med ett nytt avtal att tillverka alla lotter till Bingolotto i Sverige som drivs av Folkspel. Eslövstryckeriet byggde upp en helt ny digitalavdelning för att kunna säkerställa tryckproduktionen av Bingolotterna.

Rulltryck i hög hastighet

Bland annat installerade företaget en ColorStream 8160 i maskinparken, Canons snabbaste rulle till rulle-skrivare och installation nummer två av maskinmodellen på den svenska marknaden. Med inkjetpressen har Sandéns nu blivit certifierade enligt FOGRA Process Standard Digital 2022, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är ett säkerhetstryckeri som eftersträvar hög och jämn kvalitet och är certifierade både enligt ISO 27001 informationssäkerhet och ISO 9001 kvalitet. Därför är det även självklart för oss att testa och certifiera vår printkvalitet mot Fogra standard ISO 15311, vilket vår senaste investering Canon ColorStream 8160 klarade med högsta betyg, säger Tore Löfvendahl, produktionschef på Sandéns Security Printing.

Sandéns tog över ansvaret att producera Bingolotter till Folkspel under sommaren 2020. Foto: Claes Nordström
Ökad kapacitet

Sandéns produktion av bilbingo och bingobrickor avstannade när pandemin slog till. Samtidigt under sommaren 2020, tog tryckeriet över att producera Sveriges Bingolotter.

– Vi tänkte att pandemin kommer ebba ut och folk kommer börja träffas igen. Då insåg vi att kapaciteten i vår tidigare maskin inte räckte till. Vi valde att investera i Canon ColorStream 8160 för att komplettera den andra. Vi ökar på så vis vår kapacitet och effektivitet med Canons skrivare, säger vice vd:n Henrik Sandén.

Canon ColorStream 8160 har en tryckhastighet upp till 160 meter i minuten. Foto: Pressbild

Matteus Celinski, landschef i Sverige för Canons affärsområde inom produktionsprint:

– Certifieringen är ett bevis på att Sandéns Security Printing utöver informationssäkerhet nu även uppfyller högsta tryckkvalitet med Canons snabbaste maskin på marknaden. Med ColorStream 8160 kan de möta sina kunders behov och leverera med bästa kvalitet.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w