Sandéns certifieras för rulltryck: ”Klarade med högsta betyg”

PUBLICERAD: 1 juli 2022
UPPDATERAD: 1 juli
Håkan Ahlberg från Canon tillsammans med Henrik Sandén och Tore Löfvendahl på Sandéns Security Printing gläds åt Fogras erkännande. Foto: Pressbild

Säkerhetstryckeriet i Eslöv har fått en Fogra-certifiering för rullskrivaren Canon ColorStream 8160. I högvolymspressen trycks alla lotter till Bingolotto i Sverige.

Vi har tidigare i ett längre reportage rapporterat att säkerhetstryckeriet Sandéns drog storvinsten med ett nytt avtal att tillverka alla lotter till Bingolotto i Sverige som drivs av Folkspel. Eslövstryckeriet byggde upp en helt ny digitalavdelning för att kunna säkerställa tryckproduktionen av Bingolotterna.

Rulltryck i hög hastighet

Bland annat installerade företaget en ColorStream 8160 i maskinparken, Canons snabbaste rulle till rulle-skrivare och installation nummer två av maskinmodellen på den svenska marknaden. Med inkjetpressen har Sandéns nu blivit certifierade enligt FOGRA Process Standard Digital 2022, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är ett säkerhetstryckeri som eftersträvar hög och jämn kvalitet och är certifierade både enligt ISO 27001 informationssäkerhet och ISO 9001 kvalitet. Därför är det även självklart för oss att testa och certifiera vår printkvalitet mot Fogra standard ISO 15311, vilket vår senaste investering Canon ColorStream 8160 klarade med högsta betyg, säger Tore Löfvendahl, produktionschef på Sandéns Security Printing.

Sandéns tog över ansvaret att producera Bingolotter till Folkspel under sommaren 2020. Foto: Claes Nordström
Ökad kapacitet

Sandéns produktion av bilbingo och bingobrickor avstannade när pandemin slog till. Samtidigt under sommaren 2020, tog tryckeriet över att producera Sveriges Bingolotter.

– Vi tänkte att pandemin kommer ebba ut och folk kommer börja träffas igen. Då insåg vi att kapaciteten i vår tidigare maskin inte räckte till. Vi valde att investera i Canon ColorStream 8160 för att komplettera den andra. Vi ökar på så vis vår kapacitet och effektivitet med Canons skrivare, säger vice vd:n Henrik Sandén.

Canon ColorStream 8160 har en tryckhastighet upp till 160 meter i minuten. Foto: Pressbild

Matteus Celinski, landschef i Sverige för Canons affärsområde inom produktionsprint:

– Certifieringen är ett bevis på att Sandéns Security Printing utöver informationssäkerhet nu även uppfyller högsta tryckkvalitet med Canons snabbaste maskin på marknaden. Med ColorStream 8160 kan de möta sina kunders behov och leverera med bästa kvalitet.

Läs vidare

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper