Klammerhäft för rullinkjet i höga hastigheter

PUBLICERAD: 1 augusti 2022
UPPDATERAD: 1 augusti
Horizons iCE StitchLiner Mark V.

Horizon introducerar ett nytt klammersystem för att skapa färdiga broschyrer från riktigt stora volymer rullinkjet. Systemet klarar producera upp till 6 000 häften i timmen.

I många fall är det när de tryckta arken ska bearbetas som det uppstår flaskhalsar. Så är inte fallet med nya iCE StitchLiner Mark V, ett klammerhäftsystem för inlineproduktion som enligt Horizon utlovar högsta kvalitet utan att det tummas på hastigheten.

Med det nya efterbehandlingsflödet menar Horizon att de sätter nya standarder när det gäller digitalisering och ett nytt riktmärke med sina tekniska innovationer för industriell produktion av klammerhäftade broschyrer tryckta i rullinkjetmaskiner. Användaren får högsta bearbetningskvalitet, ett optimerat pappersflöde och nya alternativ för kvalitetssäkring med den nya klammerhäftsystemet för inlineproduktion. Det skriver Horizon i ett pressmeddelande.

6000 exemplar per timme

Enligt Horizon kan maskinsystemet kopplas ihop med upprullningssystem från de allra flesta kända tillverkarna inom rullinkjet.

Systemet producerar upp till 6 000 broschyrer i timmen. Efter att digitalpressen gjort sitt och skärningen har tagit vid så registeras och bigas varje ark individuellt. Enligt Horizon garanterar detta maximal precision i den efterföljande falsprocessen. Arken förs sedan överlappande vidare i ett nyutvecklat transportsystem ända fram till klammerhäften. Arken falsas individuellt, samlas ihop och sorteras rätt. Vidare i flödet åker arkbuntarna fram via en ny separeringsenhet för att till slut häftas i ryggen.

Separeringsenheten håller styr på alla blad och arkbuntar genom markör- eller streckkodsavläsning. Det gör att broschyrer med varierande sidantal kan bearbetas helt automatiskt utan att operatören behöver ingripa.

Extra tillval

Som tillval erbjuder Horizon CF-50D för att mata in individuella omslag runt sex och åtta sidor eller att lägga in ark i vilken position som helst i broschyren. Upp till tre matare kan anslutas för detta ändamål. CF-50D kan även användas som en digital matare för att behandla sekventiellt tryckta ark från en stapel.

För att kvalitetssäkra hela produktionsprocessen finns också ett spårningssystem som tillval. Till exempel kan det övervaka ID-beställningsnumret för att separera broschyrerna, kontrollera sidföljden samt se till så att det totala sidantalet i varje exemplar är korrekt.

 

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex