Klammerhäft för rullinkjet i höga hastigheter

PUBLICERAD: 1 augusti 2022
UPPDATERAD: 1 augusti
Horizons iCE StitchLiner Mark V.

Horizon introducerar ett nytt klammersystem för att skapa färdiga broschyrer från riktigt stora volymer rullinkjet. Systemet klarar producera upp till 6 000 häften i timmen.

I många fall är det när de tryckta arken ska bearbetas som det uppstår flaskhalsar. Så är inte fallet med nya iCE StitchLiner Mark V, ett klammerhäftsystem för inlineproduktion som enligt Horizon utlovar högsta kvalitet utan att det tummas på hastigheten.

Med det nya efterbehandlingsflödet menar Horizon att de sätter nya standarder när det gäller digitalisering och ett nytt riktmärke med sina tekniska innovationer för industriell produktion av klammerhäftade broschyrer tryckta i rullinkjetmaskiner. Användaren får högsta bearbetningskvalitet, ett optimerat pappersflöde och nya alternativ för kvalitetssäkring med den nya klammerhäftsystemet för inlineproduktion. Det skriver Horizon i ett pressmeddelande.

6000 exemplar per timme

Enligt Horizon kan maskinsystemet kopplas ihop med upprullningssystem från de allra flesta kända tillverkarna inom rullinkjet.

Systemet producerar upp till 6 000 broschyrer i timmen. Efter att digitalpressen gjort sitt och skärningen har tagit vid så registeras och bigas varje ark individuellt. Enligt Horizon garanterar detta maximal precision i den efterföljande falsprocessen. Arken förs sedan överlappande vidare i ett nyutvecklat transportsystem ända fram till klammerhäften. Arken falsas individuellt, samlas ihop och sorteras rätt. Vidare i flödet åker arkbuntarna fram via en ny separeringsenhet för att till slut häftas i ryggen.

Separeringsenheten håller styr på alla blad och arkbuntar genom markör- eller streckkodsavläsning. Det gör att broschyrer med varierande sidantal kan bearbetas helt automatiskt utan att operatören behöver ingripa.

Extra tillval

Som tillval erbjuder Horizon CF-50D för att mata in individuella omslag runt sex och åtta sidor eller att lägga in ark i vilken position som helst i broschyren. Upp till tre matare kan anslutas för detta ändamål. CF-50D kan även användas som en digital matare för att behandla sekventiellt tryckta ark från en stapel.

För att kvalitetssäkra hela produktionsprocessen finns också ett spårningssystem som tillval. Till exempel kan det övervaka ID-beställningsnumret för att separera broschyrerna, kontrollera sidföljden samt se till så att det totala sidantalet i varje exemplar är korrekt.

 

Läs vidare

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

swissQprint ger 3 års garanti – utan extra kostnad

För 9:e året i rad är swissQprints Nyala flatbäddsskrivare den mest sålda skrivaren i kategorin 'UV flatbädds/hybridskrivare, större än 152,4 cm i prissegmentet 130 000 - 650 000 EUR', enligt analysinstitutet Infosource.
swissqprint-fespa

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Blixtrande precision med iEchos nya laserstansmaskin

IEcho tog med sig en lång rad skärmaskiner till Fespa. Den som kanske fångade besökarnas intresse mest var laserstansmaskinen LCT350 som i blixtrande attacker skar etiketter.
FotoJet-(63)

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01