Comagrav sparar materialet

PUBLICERAD: 2 augusti 2022
UPPDATERAD: 2 augusti
Fredrik Thorsen visar 15 millimeter massiv aluminium och 20 millimeter akryl som är fräst i den Comagrav-maskin som Plockmatic säljer i Skandinavien.

Det finns nu en Caldera-programvara för tjeckiska fräsmaskinen Comagrav, så att materialet används maximalt. Plockmatic säljer maskinen i Skandinavien.

Fredrik Thorsen, vd för Plockmatic i Norge visar hur verktygen har fräst fram en 15 millimeter bokstav i massiv aluminium och en 20 millimeter tjock i akryl.

– Här har vi använt ett 3 millimeter borr och det kan även runda av kanterna eller skapa en rund profil på bokstäverna, berättar han.

Calderas programvara räknar matematiskt ut hur bokstäverna ska placeras för att ge ett optimalt utnyttjande av materialet, med ett spill som mellan bokstäverna bara behöver bestå av de tre millimeter som borret är tjockt.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)