Folie för riktigt tuffa tag

PUBLICERAD: 8 augusti 2022
UPPDATERAD: 8 augusti
Patrik Martinsson framför en rallybil som belagts med Hexis Holeshot på de mest utsatta delarna. Foto: Peter Ollén

Hexis har utvecklat en folie för riktigt krävande miljöer. Den är väsentligt tjockare än de vanliga och har en mycket kraftig häftmassa.

Till folien finns ett tillhörande laminat skyddar så att trycket inte heller skadas på exempelvis crossmotorcyklar eller arbetsmaskiner i tuff miljö.

– Visst är den sedan svårare att få bort, jämfört med vanliga folier. Men det går om man först värmer upp den, säger Hexis Nordenchef Patrik Martinsson.

Folien heter Holeshot och som laminat används förslagsvis Hexpressliner, som är perforerad så att det inte uppstår några luftfickor.

Holeshot folien finns i fyra versioner för matt, blankt eller präglat utseende.

Närbild på den tjocka, tryckta Holeshot-folien med ett präglat laminat till skydd för trycket. Foto: Peter Ollén

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper