Vässad mjukvara för skyltproduktion

PUBLICERAD: 12 augusti 2022
UPPDATERAD: 12 augusti
Nu ska även mindre företag ha råd med Calderas system för arbetsflöde i skyltproduktion. Och skärning och fräsning erbjuds från samarbete mellan Hendrik Fassmer från Alvøen och Paw Mortensen och Christina Lindberg från Artwork Systems. Foto: Peter Ollén

Calderas mjukvara är ett arbetsflöde utvecklat för skyltproduktion – nu även till ett pris anpassat för mindre skylttillverkare.

– Titta på Caldera Prime Center. Det är en unik mjukvara som hjälper dig med ditt arbetsflöde vid skyltproduktion, berättar Paw Mortensen, som är vd för Artwork Systems och numera även säljer Kongsbergs skärbord i Skandinavien.

Med ett pris på 1 500 euro per år har en komplex mjukvara blivit tillgänglig för att även rationalisera i mindre företag.

Nyhet för skärbord

Paw Mortensen berättar även om en annan nyhet, nämligen att ett inkjethuvud nu kan eftermonteras på X- och C-modellerna av Kongsbergs skärbord. Det gör det lättare att koda upp så att man vet exakt var de enskilda delarna ska monteras.

Inlett samarbete

Artwork Systems breddar också sin synlighet framöver. Inte bara har de tagit över Kongsberg från Esko. De har även inlett samarbete med Alvøen, så att båda företagen kan erbjuda Multicams fräsar och Kongsbergs skärbord.

Läs vidare

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Byter till nattskift efter skyhöga elpriser

De skenande elpriserna i södra Sverige är en tuff utmaning för många företag. När Scandexpo i Höör såg kostnaderna rusa ställde man snabbt om från dag- till nattskift.
Scandexpo

Profilföretag ger helhet med print och montage

När en enda storformatsskrivare står för allt skylt- och dekortryck krävs en slitvarg till maskin som går att lita på alla dagar i veckan. Stockholmsföretaget PSS har funnit sin och på köpet fick de mersmak att printa med vitt bläck.
PSS2

Först med planprinter: ”Tidsvinsten är enorm”

Level 10 i Västra Frölunda är först i Sverige med att installera en ny planprinter som ska få dem att växa på skyltsidan. Arbetstiden för de två skyltmakarna i huset kapas nu rejält.
Niclas

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg