Vässad mjukvara för skyltproduktion

PUBLICERAD: 12 augusti 2022
UPPDATERAD: 12 augusti
Nu ska även mindre företag ha råd med Calderas system för arbetsflöde i skyltproduktion. Och skärning och fräsning erbjuds från samarbete mellan Hendrik Fassmer från Alvøen och Paw Mortensen och Christina Lindberg från Artwork Systems. Foto: Peter Ollén

Calderas mjukvara är ett arbetsflöde utvecklat för skyltproduktion – nu även till ett pris anpassat för mindre skylttillverkare.

– Titta på Caldera Prime Center. Det är en unik mjukvara som hjälper dig med ditt arbetsflöde vid skyltproduktion, berättar Paw Mortensen, som är vd för Artwork Systems och numera även säljer Kongsbergs skärbord i Skandinavien.

Med ett pris på 1 500 euro per år har en komplex mjukvara blivit tillgänglig för att även rationalisera i mindre företag.

Nyhet för skärbord

Paw Mortensen berättar även om en annan nyhet, nämligen att ett inkjethuvud nu kan eftermonteras på X- och C-modellerna av Kongsbergs skärbord. Det gör det lättare att koda upp så att man vet exakt var de enskilda delarna ska monteras.

Inlett samarbete

Artwork Systems breddar också sin synlighet framöver. Inte bara har de tagit över Kongsberg från Esko. De har även inlett samarbete med Alvøen, så att båda företagen kan erbjuda Multicams fräsar och Kongsbergs skärbord.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2