Vässad mjukvara för skyltproduktion

PUBLICERAD: 12 augusti 2022
UPPDATERAD: 12 augusti
Nu ska även mindre företag ha råd med Calderas system för arbetsflöde i skyltproduktion. Och skärning och fräsning erbjuds från samarbete mellan Hendrik Fassmer från Alvøen och Paw Mortensen och Christina Lindberg från Artwork Systems. Foto: Peter Ollén

Calderas mjukvara är ett arbetsflöde utvecklat för skyltproduktion – nu även till ett pris anpassat för mindre skylttillverkare.

– Titta på Caldera Prime Center. Det är en unik mjukvara som hjälper dig med ditt arbetsflöde vid skyltproduktion, berättar Paw Mortensen, som är vd för Artwork Systems och numera även säljer Kongsbergs skärbord i Skandinavien.

Med ett pris på 1 500 euro per år har en komplex mjukvara blivit tillgänglig för att även rationalisera i mindre företag.

Nyhet för skärbord

Paw Mortensen berättar även om en annan nyhet, nämligen att ett inkjethuvud nu kan eftermonteras på X- och C-modellerna av Kongsbergs skärbord. Det gör det lättare att koda upp så att man vet exakt var de enskilda delarna ska monteras.

Inlett samarbete

Artwork Systems breddar också sin synlighet framöver. Inte bara har de tagit över Kongsberg från Esko. De har även inlett samarbete med Alvøen, så att båda företagen kan erbjuda Multicams fräsar och Kongsbergs skärbord.

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1