Ny Sign&Print-tidning ute

PUBLICERAD: 25 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 augusti
Temat i Sign&Print nummer 564 är storformat. Foto: Claes Nordström

I det nya numret av Sign&Print bjuds det på extra mycket läsning om storformat. Vi har besökt flera tryckerier som effektiviserat sina produktioner och investerat i nya maskiner för att kunna producera sina dagliga ordrar med affischer, dekaler, butiks- och kampanjmaterial och expolösningar.

Vi möter satsande Eskils i Borås som stärker upp med nyrekryteringar och nya storformatsmaskiner, ett nybyggt höglager och utveckling av digitala webbshoppar för att bli ännu snabbare från order till leverans. Läsaren får också bekanta sig med Bolddesignz som fått en rivstart och en stor följarskara med sitt nischade dekaltryck till crosscyklar.

Vidare blir det läsning om riksdagstryckeriets arbete, storformatssatsningen hos Allmedia i Malmö och butiksexponeringsfokus med Landskronabaserade ML Display om konsten att nå kunden. Vi har även besökt Kodaks anläggning i Dayton, Ohio, för att bland annat kolla in de senaste inkjetnyheterna i företagets maskinportfölj.

Det blir också en fördjupning i maskinnyheter för rullmaterial och rigida mediaskivor. Vi intervjuar Spandex Tomas Källroos om Fujifilms helt egenutvecklade storformatsportfölj med ett extra fokus på den nya flatbäddsskrivaren Aquity Prime som Spandex säljer i Sverige. Det blir även en närmare titt på Canons nya utskriftsfunktion till storformatsskrivarna Colorado. Den nya uppgraderingen ger användaren möjlighet att skapa effektfulla rullutskrifter – matt och glättigt i en och samma utskrift.

Tidningen finns att beställa i vår webshopp. Trevlig läsning!

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Scandrafts dotterbolag satsar på aluminiumplåtar i valfri färg

Scandrafts dotterbolag Rangefabriken börjar erbjuda våtlack. Det betyder att kunderna kan beställa aluminiumplåtar i vilken färg som helst.
rangefabriken-rosa

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera