Ny Sign&Print-tidning ute

PUBLICERAD: 25 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 augusti
Temat i Sign&Print nummer 564 är storformat. Foto: Claes Nordström

I det nya numret av Sign&Print bjuds det på extra mycket läsning om storformat. Vi har besökt flera tryckerier som effektiviserat sina produktioner och investerat i nya maskiner för att kunna producera sina dagliga ordrar med affischer, dekaler, butiks- och kampanjmaterial och expolösningar.

Vi möter satsande Eskils i Borås som stärker upp med nyrekryteringar och nya storformatsmaskiner, ett nybyggt höglager och utveckling av digitala webbshoppar för att bli ännu snabbare från order till leverans. Läsaren får också bekanta sig med Bolddesignz som fått en rivstart och en stor följarskara med sitt nischade dekaltryck till crosscyklar.

Vidare blir det läsning om riksdagstryckeriets arbete, storformatssatsningen hos Allmedia i Malmö och butiksexponeringsfokus med Landskronabaserade ML Display om konsten att nå kunden. Vi har även besökt Kodaks anläggning i Dayton, Ohio, för att bland annat kolla in de senaste inkjetnyheterna i företagets maskinportfölj.

Det blir också en fördjupning i maskinnyheter för rullmaterial och rigida mediaskivor. Vi intervjuar Spandex Tomas Källroos om Fujifilms helt egenutvecklade storformatsportfölj med ett extra fokus på den nya flatbäddsskrivaren Aquity Prime som Spandex säljer i Sverige. Det blir även en närmare titt på Canons nya utskriftsfunktion till storformatsskrivarna Colorado. Den nya uppgraderingen ger användaren möjlighet att skapa effektfulla rullutskrifter – matt och glättigt i en och samma utskrift.

Tidningen finns att beställa i vår webshopp. Trevlig läsning!

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2