Skylt- och dekorsatsar i Norrland

PUBLICERAD: 29 augusti 2022
UPPDATERAD: 2 november
Nya ägarkonstellationen från vänster: Marcus Lindh, Martin Morin, Emelie Jonsson, Mattias Adolfsson och Markus Jonsson. Foto: Pressbild

Umeåföretagen NRA Repro och Helhet Reklam går samman och bildar ett gemensamt bolag.
– Tillsammans blir vi en kraftfull aktör, säger vd:n Emelie Jonsson om sammanslagningen.

Sammanslagningen beskrivs som den största affären i Umeå sedan 2002 inom branschen. Det skriver NRA Repro och Helhet Reklam, som nu fusioneras till ett bolag, i ett pressmeddelande.

Skyltbolaget NRA Repro grundades 1956 och företaget  har i dag växt till 20 anställda och har nyligen flyttat in i nybyggda lokaler på Västerslätts industriområde. Helhet Reklam å sin sida startade 2005 och erbjuder en helhetslösning inom reklam och marknadsföring. För ett år sedan gick företagaren Martin Morin in som ny delägare med målet att utveckla och säkra upp verksamheten för att säkerställa tillväxt.

– Vi är oerhört glada över denna affär. Fusionen är helt i linje med vår gemensamma strategi, att bli en komplett leverantör inom skylt och dekor i Norrland. Tillsammans blir vi en kraftfull aktör, säger Emelie Jonsson, vd om sammanslagningen.

Allt under ett tak

Enligt Martin Morin kommer sammanslagningen skapa bättre förutsättningar att möta kunderna och framtidens behov, samtidigt får de tillsammans ökad erfarenhet och kompetens, allt under ett och samma tak. Den fortsatta verksamheten kommer att bedrivas i NRA Repros nya lokaler på Västerslätt.

– Vår styrka ligger i att kunna leverera våra tjänster hela vägen från idé till färdig produkt. Det är något som våra kunder uppskattar och som vi kommer fortsätta att utveckla, säger Martin Morin.

Nytt bolagsnamn väntar

Fusionen uppges innebära en stärkt produktion av skyltar och dekor och sysselsätta totalt 40 anställda. Namnet på det nya bolaget avslöjas längre fram:

– Båda företagen har en bra tillväxt och tillsammans blir vi ännu starkare. Vilket namn som bolaget kommer bära presenterar vi senare i höst, säger Emelie Jonsson.

Läs vidare

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera