Skylt- och dekorsatsar i Norrland

PUBLICERAD: 29 augusti 2022
UPPDATERAD: 2 november
Nya ägarkonstellationen från vänster: Marcus Lindh, Martin Morin, Emelie Jonsson, Mattias Adolfsson och Markus Jonsson. Foto: Pressbild

Umeåföretagen NRA Repro och Helhet Reklam går samman och bildar ett gemensamt bolag.
– Tillsammans blir vi en kraftfull aktör, säger vd:n Emelie Jonsson om sammanslagningen.

Sammanslagningen beskrivs som den största affären i Umeå sedan 2002 inom branschen. Det skriver NRA Repro och Helhet Reklam, som nu fusioneras till ett bolag, i ett pressmeddelande.

Skyltbolaget NRA Repro grundades 1956 och företaget  har i dag växt till 20 anställda och har nyligen flyttat in i nybyggda lokaler på Västerslätts industriområde. Helhet Reklam å sin sida startade 2005 och erbjuder en helhetslösning inom reklam och marknadsföring. För ett år sedan gick företagaren Martin Morin in som ny delägare med målet att utveckla och säkra upp verksamheten för att säkerställa tillväxt.

– Vi är oerhört glada över denna affär. Fusionen är helt i linje med vår gemensamma strategi, att bli en komplett leverantör inom skylt och dekor i Norrland. Tillsammans blir vi en kraftfull aktör, säger Emelie Jonsson, vd om sammanslagningen.

Allt under ett tak

Enligt Martin Morin kommer sammanslagningen skapa bättre förutsättningar att möta kunderna och framtidens behov, samtidigt får de tillsammans ökad erfarenhet och kompetens, allt under ett och samma tak. Den fortsatta verksamheten kommer att bedrivas i NRA Repros nya lokaler på Västerslätt.

– Vår styrka ligger i att kunna leverera våra tjänster hela vägen från idé till färdig produkt. Det är något som våra kunder uppskattar och som vi kommer fortsätta att utveckla, säger Martin Morin.

Nytt bolagsnamn väntar

Fusionen uppges innebära en stärkt produktion av skyltar och dekor och sysselsätta totalt 40 anställda. Namnet på det nya bolaget avslöjas längre fram:

– Båda företagen har en bra tillväxt och tillsammans blir vi ännu starkare. Vilket namn som bolaget kommer bära presenterar vi senare i höst, säger Emelie Jonsson.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell