Broschyrhäft för smått och mellanstort

 

Morgana BM 4050 kan falsa och häfta broschyrer på upp till 200 sidor. Foto: Pressbild

Morgana Systems, som är ett dotterbolag till Plockmatic Group, har precis lanserat booklet maker-serien Morgana BM4000. Två efterbehandlingsmaskiner som erbjuder stor variation i format såväl som hörn- eller kanthäftning som standard, samt möjligheten att göra fyrkantsrygg.

Morgana BM4000-serien kan falsa och häfta broschyrer på upp till 140 sidor (BM4035) eller 200 sidor (BM4050). Broschyrerna kan i falsat format vara från 10,4 x 14,7 centimeter upp till A4 i liggande format samt det kvadratiska formatet 28 x 28 centimeter. Med förmågan att hantera långa ark kan de producera ett brett utbud av jobb, inklusive A4 i liggande format – en produkt som blir allt mer populär. De kan också producera hörnhäftade och kanthäftade dokument, vilket fortfarande är ett populärt krav tillsammans med vanlig rygghäftning.

Många konfigurationsalternativ

Häften på upp till 200 sidor kan laddas antingen för hand i den mest grundläggande konfigurationen eller via Morganas “VFX high-capacity dual bin feeder”. Ett annat tilläggsalternativ är “Crease and Side Trim module” (CST), en modul för fals- och sidtrimning som stöder kant till kant-utskrift utan att man behöver trimma sidorna på förhand. Systemet stöder tryckta ark som är upp till 66 centimeter långa (utan CST-modulen) eller 62 centimeter (med CST). Streckkodsläsning kan också läggas till för att säkerställa varje sets integritet, produktioner med variabeldata eller häften med varierande antal ark.

Utrustad med “bältesstaplare”

För företag som producerar i höga volymer går det att lägga till en “belt stacker”. Den kan konfigureras med rak output eller i 90 graders vinkel och fästas efter avläggaren. Detta möjliggör längre obevakade produktioner, eftersom den kan stapla upp till 1 000 häften i A4-storlek.

Stark vidhäftning

Den kraftiga klammermekanismen är designad för lång livslängd och är underhållsfri tack vare en patenterad lösning som eliminerar periodiska serviceintervall. Med sitt justerbara häft- och falsläge har BM4000-serien även en patenterad uppsättning “positioneringsmekanismer”. Dessa gör det,  enligt Morgana, möjligt att justera häftpositionen i färdriktningen via det lättillgängliga användargränssnittet.

Vakuummatare

Morgana VFX har två vakuummatade inmatningsfack som kan hantera ett brett utbud av papperstyper och gramvikter med upp till 66 centimeter långa ark. Enheten är utrustad med automatisk vakuummatningsteknik utformad för att hantera en mängd olika förtryckta medier. Med automatisk växling av inmatningsfacken kan du starta längre oövervakade körningar och fylla på papper i tomma fack under en körning för att uppnå maximal produktivitet.

BM4000-häftesserien är tillgänglig från den 1 september 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: