Broschyrhäft för smått och mellanstort

PUBLICERAD: 9 september 2022
UPPDATERAD: 2 november

 

Morgana BM 4050 kan falsa och häfta broschyrer på upp till 200 sidor. Foto: Pressbild

Morgana Systems, som är ett dotterbolag till Plockmatic Group, har precis lanserat booklet maker-serien Morgana BM4000. Två efterbehandlingsmaskiner som erbjuder stor variation i format såväl som hörn- eller kanthäftning som standard, samt möjligheten att göra fyrkantsrygg.

Morgana BM4000-serien kan falsa och häfta broschyrer på upp till 140 sidor (BM4035) eller 200 sidor (BM4050). Broschyrerna kan i falsat format vara från 10,4 x 14,7 centimeter upp till A4 i liggande format samt det kvadratiska formatet 28 x 28 centimeter. Med förmågan att hantera långa ark kan de producera ett brett utbud av jobb, inklusive A4 i liggande format – en produkt som blir allt mer populär. De kan också producera hörnhäftade och kanthäftade dokument, vilket fortfarande är ett populärt krav tillsammans med vanlig rygghäftning.

Många konfigurationsalternativ

Häften på upp till 200 sidor kan laddas antingen för hand i den mest grundläggande konfigurationen eller via Morganas ”VFX high-capacity dual bin feeder”. Ett annat tilläggsalternativ är ”Crease and Side Trim module” (CST), en modul för fals- och sidtrimning som stöder kant till kant-utskrift utan att man behöver trimma sidorna på förhand. Systemet stöder tryckta ark som är upp till 66 centimeter långa (utan CST-modulen) eller 62 centimeter (med CST). Streckkodsläsning kan också läggas till för att säkerställa varje sets integritet, produktioner med variabeldata eller häften med varierande antal ark.

Utrustad med ”bältesstaplare”

För företag som producerar i höga volymer går det att lägga till en ”belt stacker”. Den kan konfigureras med rak output eller i 90 graders vinkel och fästas efter avläggaren. Detta möjliggör längre obevakade produktioner, eftersom den kan stapla upp till 1 000 häften i A4-storlek.

Stark vidhäftning

Den kraftiga klammermekanismen är designad för lång livslängd och är underhållsfri tack vare en patenterad lösning som eliminerar periodiska serviceintervall. Med sitt justerbara häft- och falsläge har BM4000-serien även en patenterad uppsättning ”positioneringsmekanismer”. Dessa gör det,  enligt Morgana, möjligt att justera häftpositionen i färdriktningen via det lättillgängliga användargränssnittet.

Vakuummatare

Morgana VFX har två vakuummatade inmatningsfack som kan hantera ett brett utbud av papperstyper och gramvikter med upp till 66 centimeter långa ark. Enheten är utrustad med automatisk vakuummatningsteknik utformad för att hantera en mängd olika förtryckta medier. Med automatisk växling av inmatningsfacken kan du starta längre oövervakade körningar och fylla på papper i tomma fack under en körning för att uppnå maximal produktivitet.

BM4000-häftesserien är tillgänglig från den 1 september 2022.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1