Globalt teknikföretag byter namn

PUBLICERAD: 21 september 2022
UPPDATERAD: 21 september
Ett exempel på hur det kan se ut i CorelDRAW – programvarusviten för grafisk produktion. Foto: Pressbild

Corel genomgår en komplett omprofilering och gör samtidigt ett namnbyte.

Det nya namnet i Corels rebranding-resa är redan spikat – Alludo. Under förra året hade teknikföretaget mer än 2,5 miljoner betalande kunder i mer än 130 länder inom olika branscher. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Programvara för grafisk produktion

Alludo har flera varumärken i portföljen, bland annat den grafiska programvarusviten CorelDRAW, för formgivare av bland annat skyltar, visuell kommunikation och förpackningar. Andra programvaror är Parallels, MindManager och WinZip. Alla dessa produktnamn kommer vara kvar under modermärket Alludos paraply.

Enligt Alludo är omprofileringen de nu gör en del av företagets åtagande att förnya framtidens arbete – inte bara var människor arbetar, utan också hur, när och varför de arbetar.

Växa organiskt och med förvärv

Corel grundades 1985 och har genom åren utvecklats genom förvärv av flera programvarumärken. Namnet Alludo som uttalas ”ah-LOO-dough” ska enligt företaget representera en sammanhängande identitet framåt samtidigt som namnet ska ge en fingervisning kring företagets mål: att stärka ”allt du gör”. Företaget skriver vidare i pressmeddelandet att de kommer att fortsätta att fokusera på tillväxt. Både organiskt och genom fusioner och förvärv.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)