Globalt teknikföretag byter namn

PUBLICERAD: 21 september 2022
UPPDATERAD: 21 september
Ett exempel på hur det kan se ut i CorelDRAW – programvarusviten för grafisk produktion. Foto: Pressbild

Corel genomgår en komplett omprofilering och gör samtidigt ett namnbyte.

Det nya namnet i Corels rebranding-resa är redan spikat – Alludo. Under förra året hade teknikföretaget mer än 2,5 miljoner betalande kunder i mer än 130 länder inom olika branscher. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Programvara för grafisk produktion

Alludo har flera varumärken i portföljen, bland annat den grafiska programvarusviten CorelDRAW, för formgivare av bland annat skyltar, visuell kommunikation och förpackningar. Andra programvaror är Parallels, MindManager och WinZip. Alla dessa produktnamn kommer vara kvar under modermärket Alludos paraply.

Enligt Alludo är omprofileringen de nu gör en del av företagets åtagande att förnya framtidens arbete – inte bara var människor arbetar, utan också hur, när och varför de arbetar.

Växa organiskt och med förvärv

Corel grundades 1985 och har genom åren utvecklats genom förvärv av flera programvarumärken. Namnet Alludo som uttalas ”ah-LOO-dough” ska enligt företaget representera en sammanhängande identitet framåt samtidigt som namnet ska ge en fingervisning kring företagets mål: att stärka ”allt du gör”. Företaget skriver vidare i pressmeddelandet att de kommer att fortsätta att fokusera på tillväxt. Både organiskt och genom fusioner och förvärv.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1