Presenterar supersnabb flatbäddsprinter

PUBLICERAD: 29 september 2022
UPPDATERAD: 29 september
Onset X3 HS som den såg ut innan omdesignen. Här med hela utbudet av bord för av- och påläggare samt robotar. Foto: Pressbild

För första gången sedan Agfas köp av Inca Digital Printers visar de upp den supersnabba X3 HS i sin monter på Printing United, som pågår den 19-21 oktober i Las Vegas.

Flatbädden har inte bara designats om med Agfas karaktäristiska varmröda färg, den är också utrustad med Agfas nya bläck. Agfa kommer även att demonstrera skrivarens nyutvecklade höghastighetslägen.

Inca Onset har tänjt på gränserna för vad som är möjligt inom storformatsutskrift. Med X3 HS är det möjligt att skriva ut dygnet runt under veckans alla dagar med en produktionshastighet på upp till 1 450 kvadratmeter per timme. Dessutom kan skrivaren hantera ett brett utbud av substrat och har väldigt korta jobbinställningstider – tack vare integreringen av robotar och en rad automatiserade funktioner. Detta gör printern till en riktig ”game changer”, enligt Agfa.

På Printing United kommer skrivaren att visas i en ¾-automatiseringsuppställning med ett avläggarbord och en avläggarrobot som kör en mängd olika media, inklusive wellpapp.

Onset X3 HS har ett utskriftsformat på 3,2 x 1,6 meter. Materialen kan väga mellan 10 och 80 kilo, beroende bland annat på om robotar används för automatisering. Hastigheten på 1 450 kvadratmeter per timme uppnås i tvåpass-läge. Det är en bläckstråleskrivare med full bredd och 84 skrivhuvuden per färg. Färgerna är uv och torkas med kvicksilverlampor.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1