Presenterar supersnabb flatbäddsprinter

PUBLICERAD: 29 september 2022
UPPDATERAD: 29 september
Onset X3 HS som den såg ut innan omdesignen. Här med hela utbudet av bord för av- och påläggare samt robotar. Foto: Pressbild

För första gången sedan Agfas köp av Inca Digital Printers visar de upp den supersnabba X3 HS i sin monter på Printing United, som pågår den 19-21 oktober i Las Vegas.

Flatbädden har inte bara designats om med Agfas karaktäristiska varmröda färg, den är också utrustad med Agfas nya bläck. Agfa kommer även att demonstrera skrivarens nyutvecklade höghastighetslägen.

Inca Onset har tänjt på gränserna för vad som är möjligt inom storformatsutskrift. Med X3 HS är det möjligt att skriva ut dygnet runt under veckans alla dagar med en produktionshastighet på upp till 1 450 kvadratmeter per timme. Dessutom kan skrivaren hantera ett brett utbud av substrat och har väldigt korta jobbinställningstider – tack vare integreringen av robotar och en rad automatiserade funktioner. Detta gör printern till en riktig ”game changer”, enligt Agfa.

På Printing United kommer skrivaren att visas i en ¾-automatiseringsuppställning med ett avläggarbord och en avläggarrobot som kör en mängd olika media, inklusive wellpapp.

Onset X3 HS har ett utskriftsformat på 3,2 x 1,6 meter. Materialen kan väga mellan 10 och 80 kilo, beroende bland annat på om robotar används för automatisering. Hastigheten på 1 450 kvadratmeter per timme uppnås i tvåpass-läge. Det är en bläckstråleskrivare med full bredd och 84 skrivhuvuden per färg. Färgerna är uv och torkas med kvicksilverlampor.

Läs vidare

Höstmöte med hett och kyligt studiebesök

Två företagsbesök stod på agendan när Fespa Sweden i oktober bjöd in till sitt sedvanliga höstmöte. Den här gången gick färden till Göteborg.
Fespa höstmöte 2

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Heidelberg vill slå världsrekord – lanserar uppdaterad offsetpress

Med målet att slå rekord i antal producerade ark har Heidelberg uppdaterat sin arkmatade offsetpress för att få den snabbare och effektivare.
SM_XL_106_21_k_1

Fullt hus när Canon presenterade den nya V-serien

I samband med Canons lansering av de nya skrivarna i Imagepress V-serien anordnade företaget ett evenemang på sitt europeiska huvudkontor i Poing utanför München.
Canon V-serie Foto: Sören Winslow.

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1