Snabba tryck på wellpapp

PUBLICERAD: 4 oktober 2022
UPPDATERAD: 4 oktober
PKG 675i in action. Foto: Karin Karltun.

Konica Minolta vill visa sin bredd på Scanpack och har tagit med sig inkjetprintern PKG 675i – som kan trycka både på ark och förstansade material.

I Konica Minoltas monter är det full rulle under tisdagsförmiddagen, Mikael Wennerberg, säljspecialist för industriskrivare, visar inkjetprintern PKG 675i för några intressenter.

– Sätter du på en citron, hojtar han till sin kollega.

Ur printern kommer sedan en färdigskuren förpackning med ett citronmönster. PKG-675i är en inkjetprinter för förpackningstryck i korta serier on demand. Den skriver ut i fyrfärg, både på ark och förstansade material.

– I maskinen sitter en coder som kan känna av var materialet är hela tiden, det är det som gör det så precist, säger Mikael Wennerberg.

Mikael Wennerberg framför PKG 675i. Foto: Karin Karltun.

Maskinen kan skriva ut i en hastighet på nio till arton meter per minut beroende på upplösning och har funnits i Konica Minoltas sortiment ett tag.

– Det är ett företag som heter Mtex New Solutions som gör den men vi har exklusiv säljrätt, säger Mikael Wennerberg.

Vill visa upp sig

Konica Minolta är på Scanpack för att knyta fler kontakter i förpackningsbranschen, förutom PKG 675i kan deras ettiketmaskin, AccurioLabel 230, ha många intressenter på mässan tror Miakel Wennerberg. Snart kommer den i en uppdaterad version som kan trycka vitt.

– Vi vill visa vår bredd även i den här branschen.

Förpackningar tryckta i PKG 675i. Foto: Karin Karltun.

Läs vidare

Drupa i samarbete med amerikansk printmässa

Messe Düsseldorf Group som arrangerar Drupa har ingått ett strategiskt samarbete med Printing United Alliance som arrangerar Printing United Expo i USA. 
drupa24_MT35845

Ricoh: "Alla vill se utvecklingen på inkjetsidan"

Sign&Print hängde med på en visning bland snabba jaguarer, örnar och kraftfulla drakar på Drupamässan. Vad vi pratar om? Ricohs nya maskinavatarer så klart!
FotoJet-(84)

ECO3 närmar sig flexomarknaden

Det tidigare Agfa Offset Solutions har blivit ECO3, som fokuserar på kompletta prepress-arbetsflöden inom både offset och flexo. Flexo är nytt för dem, men tekniken fungerar väl även där säger man.
eco3

Screen höjer ribban med ny höghastighetsinkjet

Screen premiärvisade en helt ny rullmatad höghastighetspress för inkjet under Drupa, Truepress JET 560HDX.
_DSC0800

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2