Snabba tryck på wellpapp

PUBLICERAD: 4 oktober 2022
UPPDATERAD: 4 oktober
PKG 675i in action. Foto: Karin Karltun.

Konica Minolta vill visa sin bredd på Scanpack och har tagit med sig inkjetprintern PKG 675i – som kan trycka både på ark och förstansade material.

I Konica Minoltas monter är det full rulle under tisdagsförmiddagen, Mikael Wennerberg, säljspecialist för industriskrivare, visar inkjetprintern PKG 675i för några intressenter.

– Sätter du på en citron, hojtar han till sin kollega.

Ur printern kommer sedan en färdigskuren förpackning med ett citronmönster. PKG-675i är en inkjetprinter för förpackningstryck i korta serier on demand. Den skriver ut i fyrfärg, både på ark och förstansade material.

– I maskinen sitter en coder som kan känna av var materialet är hela tiden, det är det som gör det så precist, säger Mikael Wennerberg.

Mikael Wennerberg framför PKG 675i. Foto: Karin Karltun.

Maskinen kan skriva ut i en hastighet på nio till arton meter per minut beroende på upplösning och har funnits i Konica Minoltas sortiment ett tag.

– Det är ett företag som heter Mtex New Solutions som gör den men vi har exklusiv säljrätt, säger Mikael Wennerberg.

Vill visa upp sig

Konica Minolta är på Scanpack för att knyta fler kontakter i förpackningsbranschen, förutom PKG 675i kan deras ettiketmaskin, AccurioLabel 230, ha många intressenter på mässan tror Miakel Wennerberg. Snart kommer den i en uppdaterad version som kan trycka vitt.

– Vi vill visa vår bredd även i den här branschen.

Förpackningar tryckta i PKG 675i. Foto: Karin Karltun.

Läs vidare

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika-Olund-och-Anna-Lena-Friberg-Scanpackx

Xerox drar sig ur Drupa

Det är bara drygt ett halvår kvar till Drupa och det går redan nu att se vem som har bokat en viss monter. Men Xerox, som hade bokat en monter, har försvunnit från den interaktiva hallplanen.
drupa_flags-1

Konica Minolta visade ett effektivt tryckeri

Hur kan ett tryckeri drivas så effektivt som möjligt? Svaret på den frågan ville Konica Minolta ge besökarna i montern under Sign&Print-mässan, där de visade hur det kan gå till rent praktiskt.
Konica 4

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera