Canon lyfter fram unga i fotoutställning

PUBLICERAD: 10 oktober 2022
UPPDATERAD: 10 oktober
Utställningen med fotografier printade på plywood pågår fram till 23 oktober. Foto: Pressbild

På Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm pågår en fotoutställning där barn och unga, med kameran som redskap, fått tolka stadsmiljöer i bilder. Bakom initiativet står Canon och alla verk i utställningen är printade på plywood med flatbäddsskrivaren Arizona.

Utbildningsinitiativet Canon Young People Programme syftar till att stärka ungdomar från olika bakgrunder i visuellt berättande och hållbarhetsfrågor. Sedan 2015 har fler än 5 500 unga utbildats runt om Europa, Mellanöstern och Afrika. I år är det första gången Canon Sverige som genomför utbildningsinitiativet.

Fram till 23 oktober

Sju svenska ungdomar har utbildats av den prisbelönta fotografen Felicia Margineanu. Det har nu mynnat ut i en fotoutställning på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm där ungdomarnas perspektiv och uttryck står i fokus. Utställningen är öppen fram till 23 oktober. Fotografierna i utställningen har skrivits ut på stora plywoodskivor i en Canon Arizona-planskrivare.

Foto: Pressbild

Enligt Canon är målet med utbildningsprogrammet att ge unga människor kunskap, färdigheter och självförtroende att ta itu med frågor som är viktiga för dem med hjälp av kreativitet och kritiskt tänkande. Förutom fördjupning i hållbarhetsfrågor som berör ungdomarna själva, får de lära sig fotografi och visuellt berättande.

I linje med Canons filosofi

Pernilla Gullin, HR-direktör på Canon i Sverige:

– Det är ungdomarnas perspektiv på samhället som är det viktiga och deras uttryck för den förändring de vill se. Vi är stolta att ha fotografen Felicia Margineanu som ansvarig för utbildningen och ihop jobbar vi i linje med Canons filosofi Kyosei; att leva och arbeta tillsammans för allas bästa.

Canons HR-direktör Pernilla Gullin talade under invigningen. Foto: Pressbild

 

Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Sju svenska ungdomar visar sina bilder på Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Pressbild

 

Läs vidare

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2