Canon lyfter fram unga i fotoutställning

PUBLICERAD: 10 oktober 2022
UPPDATERAD: 10 oktober
Utställningen med fotografier printade på plywood pågår fram till 23 oktober. Foto: Pressbild

På Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm pågår en fotoutställning där barn och unga, med kameran som redskap, fått tolka stadsmiljöer i bilder. Bakom initiativet står Canon och alla verk i utställningen är printade på plywood med flatbäddsskrivaren Arizona.

Utbildningsinitiativet Canon Young People Programme syftar till att stärka ungdomar från olika bakgrunder i visuellt berättande och hållbarhetsfrågor. Sedan 2015 har fler än 5 500 unga utbildats runt om Europa, Mellanöstern och Afrika. I år är det första gången Canon Sverige som genomför utbildningsinitiativet.

Fram till 23 oktober

Sju svenska ungdomar har utbildats av den prisbelönta fotografen Felicia Margineanu. Det har nu mynnat ut i en fotoutställning på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm där ungdomarnas perspektiv och uttryck står i fokus. Utställningen är öppen fram till 23 oktober. Fotografierna i utställningen har skrivits ut på stora plywoodskivor i en Canon Arizona-planskrivare.

Foto: Pressbild

Enligt Canon är målet med utbildningsprogrammet att ge unga människor kunskap, färdigheter och självförtroende att ta itu med frågor som är viktiga för dem med hjälp av kreativitet och kritiskt tänkande. Förutom fördjupning i hållbarhetsfrågor som berör ungdomarna själva, får de lära sig fotografi och visuellt berättande.

I linje med Canons filosofi

Pernilla Gullin, HR-direktör på Canon i Sverige:

– Det är ungdomarnas perspektiv på samhället som är det viktiga och deras uttryck för den förändring de vill se. Vi är stolta att ha fotografen Felicia Margineanu som ansvarig för utbildningen och ihop jobbar vi i linje med Canons filosofi Kyosei; att leva och arbeta tillsammans för allas bästa.

Canons HR-direktör Pernilla Gullin talade under invigningen. Foto: Pressbild

 

Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Sju svenska ungdomar visar sina bilder på Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Pressbild

 

Läs vidare

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

Ricoh: "Alla vill se utvecklingen på inkjetsidan"

Sign&Print hängde med på en visning bland snabba jaguarer, örnar och kraftfulla drakar på Drupamässan. Vad vi pratar om? Ricohs nya maskinavatarer så klart!
FotoJet-(84)

Screen höjer ribban med ny höghastighetsinkjet

Screen premiärvisade en helt ny rullmatad höghastighetspress för inkjet under Drupa, Truepress JET 560HDX.
_DSC0800

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell