Prisregn över Canon på Pinnacle Product Awards

PUBLICERAD: 17 oktober 2022
UPPDATERAD: 3 november
Med FLXfinish+-teknologi går det att printa matt och glansigt i samma utskrift.

När årets tävling avgjordes lyckades företaget kamma hem hela sex utmärkelser, bland annat för sin FLXfinish+-teknologi som gör det möjligt att skriva ut både matt och glansigt i samma utskrift.

Pinnacle Product Award är en tävling där Printing United Alliance leverantörer kan delta med produkter ur sitt sortiment. I år kom det in över 160 bidrag som tävlade i 58 kategorier.

Canon prisades bland annat för sin FLXfinish+-teknologi som de använder i vissa av sina Colorado rulle-till-rulle-skrivare. Med teknologin är det möjligt att printa matt och glansigt i samma utskrift och för det tilldelades företaget InterTech-priset.

Dubbelvinst för flatbäddsskrivare

Även UV-flatbäddsskrivaren Arizona 2300 tog hem två vinster, både för bästa UV eller Latex-skrivare och dito plus vitt. Det blev även en vinst för mjukvaran Prismasync som utmärktes till bästa Software rasterbildsprocessor.

För Colorado 1630-serien fick företaget ett särskilt omnämnande i kategorien uv-rulle-till-rulleskrivare och deras Prismacolor Manager fick en utnämning för färgstyring och kvalitetskontroll.

– Vi är glada över att återigen blivit hedrade genom att vinna flera prestigefyllda Pinnacle Product Awards från Printing United Alliance, säger Shinichi Yoshida, vd för Canon USA i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att bli uppmärksammad i ett antal kategorier som omfattar både hårdvara och mjukvara och att veta att Canon fortsätter att rankas så högt mot objektiva kvalitetskriterier, avslutar han.

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera