Fujifilm utvecklar inkjetprinter tillsammans med Barberán

PUBLICERAD: 21 oktober 2022
UPPDATERAD: 3 november
I slutet av nästa år kommer inkjetprintern finnas på marknaden. Foto: Pexels.

Nu står det klart att Fujifilm slår sig samman med det spanska företaget Barberán för att ta fram en ny ”single pass”-inkjetprinter. Den nya digitala bläckstråleskrivaren planeras att lanseras sent under 2023.

Med en längd på 30 meter och en printhastighet på 6000 kvadratmeter per timme kommer bläckstråleskrivaren kunna printa på olika skyltsubstrat till en bredd av 1,6 meter. Den nya inkjetprintern ska även ha en inbyggd motor och använda sig av Fujifilms eget bläck.

I två år har de båda företagen förhandlat och nu går de ut med nyheten.

– Vår unika expertis inom bläck, kombinerat med Barberáns kunskap inom hårdvaruutveckling, gör det här till det perfekta partnerskapet för att producera avancerade skylt- och displayprinters, säger Fujifilms David Burton i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Ricoh förbereder nyheter inför Hunkeler Innovation Days

Hunkeler Innovation Days har utvecklats till det största evenemanget globalt inom området rullbaserade produktionssystem. På mässan, som äger rum den 27 februari till 3 mars i Luzern, Schweiz, kommer Ricoh att presentera Pro VC70000e, som är en vidareutveckling av VC70000.
MGL7284-1

Två maskinnyheter med arkmatad inkjet

Den tillkännagavs i oktober och gjorde sin globala debut på IGAS-mässan i Tokyo i november och är nu klar för att ta över efter sin föregångare. Risos nya arkmatade inkjet-skrivare Valezus T2200.
Valezus_T2200

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Viva Magenta är årets Pantone-färg

Den beskrivs som full av kraft och energi, en djupröd nyans som balanserar perfekt mellan det varma och kalla. 2023 års Pantone-färg, kallad "Viva Magenta".
COY 2023 Hero Image.0,5

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg