Fujifilm utvecklar inkjetprinter tillsammans med Barberán

PUBLICERAD: 21 oktober 2022
UPPDATERAD: 3 november
I slutet av nästa år kommer inkjetprintern finnas på marknaden. Foto: Pexels.

Nu står det klart att Fujifilm slår sig samman med det spanska företaget Barberán för att ta fram en ny ”single pass”-inkjetprinter. Den nya digitala bläckstråleskrivaren planeras att lanseras sent under 2023.

Med en längd på 30 meter och en printhastighet på 6000 kvadratmeter per timme kommer bläckstråleskrivaren kunna printa på olika skyltsubstrat till en bredd av 1,6 meter. Den nya inkjetprintern ska även ha en inbyggd motor och använda sig av Fujifilms eget bläck.

I två år har de båda företagen förhandlat och nu går de ut med nyheten.

– Vår unika expertis inom bläck, kombinerat med Barberáns kunskap inom hårdvaruutveckling, gör det här till det perfekta partnerskapet för att producera avancerade skylt- och displayprinters, säger Fujifilms David Burton i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1