Kniper eftertraktat avtal med Fujifilm

PUBLICERAD: 25 oktober 2022
UPPDATERAD: 14 november
Daniel Nyström, vd för Gibon Borås, ser stor potential med Fujifilms produkter. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Gibon har sedan tidigare Konica Minoltas och Ricohs digitalpressar och skrivare i sitt utbud. Nyligen blev det klart att företaget även blir svensk återförsäljare för Fujifilm, som den senaste tiden visat musklerna inom den grafiska industrin. 

Det nya avtalet med Fujifilm ska erbjuda kunderna ett ännu bredare utbud inom arkmatade digitala tryckpressar. Det skriver Gibon i ett pressmeddelande.

– Vi har gått från att representera enstaka leverantörer till att bli en leverantörsoberoende företagsgrupp med en multibrand-strategi. Det behövs för att kunna erbjuda den bredd av teknik som kunderna efterfrågar och hänga med i de snabba förändringar som sker idag. Vi ser nu fram emot ett långt och nära samarbete med Fujifilm samtidigt som vi fortsätter jobba tillsammans med våra tidigare leverantörer, säger Pär Björkander, vd på Gibon Sverige.

Tommy Segelberg är ansvarig för att leda Fujifilms affärsutveckling i Norden inom print on demand. Foto: Arkiv/Claes Nordström
“Hög kompetens inom området”

Fujifilm spänner bågen inom området print on demand (pod) med sina nya toner- och inkjetplattformar. I september bjöd företaget in till ett stort kundevent i Bryssel, Peak Performance Print, för att presentera de senaste nyheterna inom detta område.

I samband med det berättade Tommy Segelberg, som är ansvarig för att leda affärsutvecklingen för Fujifilm i Norden inom print on demand, att det närmast varit huggsexa bland de nordiska återförsäljarna om att få sälja produkterna.

Nu står det alltså klart att Gibon lyckats tämja den japanska draken och kammar hem uppdraget. Med 170 medarbetare på 17 orter och en omsättning på 400 miljoner ska de vara en stark partner på den svenska marknaden.

– Gibon är ett redan väletablerat namn i den grafiska branschen i Sverige. Det finns en hög kompetens inom området och de är därför ett bra val av säljkanal i Sverige för Fujifilm, säger Tommy Segelberg.

Förädling med Revoria

Gibon ser stor potential i Fujifilms produkter, inte minst när det gäller förädlingsmöjligheterna. Det säger Daniel Nyström, vd på Gibon Borås:

– Det pratas mycket i branschen om etikettering, embellishment och förädling. Med den nya tonerbaserade digitalpressen Revoria PC 1120 kan vi möta den ökade efterfrågan från våra kunder. Med en antistatenhet och sex färgstationer kan trycksaker förädlas och efterbehandlingen förenklas. Vi är glada och stolta över att ha Nordens första Revoria installerad i vår grafiska utställning.

Den tonerbaserade digitalpressen Revoria PC1120. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Läs vidare

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg

Svensk mässpremiär för värmepress

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.
Folier 1

Etikettryck: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala, enligt Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta. Han ger sin syn på etikettåret 2023, ett år han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg

Bildkavalkad från promotionmässa

Missade du Nordic Profile Fair på Elmia i Jönköping? Här kan du se bilder från produktmediabranschens första mässdag.
Kollage_promotion

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg