Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

PUBLICERAD: 1 november 2022
UPPDATERAD: 3 november
Papyrus kartongprodukt SP Outdoor. Foto: Claes Nordström

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.

FSC–certifierad, vattenavvisande och komposterbar. Det är tre egenskaper den nya displayboarden SP Outdoor har, nu tillgänglig i Papyrus sortiment. Stellan Pehrson hos Papyrus säger att SP Outdoor finns i olika ytvikter och olika tjocklekar. Väljs rätt ytvikt till rätt applikation kan den sitta uppe utomhus över en lång tid.

Stellan Pehrson, KAM-säljare och affärsutvecklare på Papyrus. Foto: Arkiv/Claes Nordström

– Den tuffaste applikationen är ju skyltar som sitter på ett icke plant underlag, till exempel valskyltar där skylten sätts fast med buntband på staket eller runt stolpar. En sådan applikation säger vi att hållbarheten är cirka tolv veckor, men sitter skylten i ett ramsystem som klämmer fast skylten kan den sitta i många månader.

Stark kartong med trippelbestruken liner

Det handlar om en stark, hårt limmad och liksidig kartong. Boarden har en kärna av returfiber och en trippelbestruken liner vilket enligt Papyrus bäddar för att ge bästa bildåtergivning. Vidare har SP Outdoor hög motståndskraft mot fukt vilket gör att den passar för både inomhus- och utomhusbruk.

”Ett vattenfast lim”

Vilka egenskaper gör att det här pappersbaserade materialet skiljer ut sig gentemot andra på marknaden?

– SP Outdoor är den enda kartongen som har en vattenavvisande yta och som är limmad med ett vattenfast lim. Detta gör att du kan ställa den i ett vattenglas och kartongen håller ihop även om den absorberar vatten. Vanlig kartong delaminerar inom någon minut och ramlar isär.

– Att kartongen sedan är FSC märkt och går att lägga i vanlig återvinning är ett starkt argument speciellt om man jämför med plast. Sedan att den är närproducerad här i Sverige är bara en bonus.

 

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1