Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

PUBLICERAD: 1 november 2022
UPPDATERAD: 3 november
Papyrus kartongprodukt SP Outdoor. Foto: Claes Nordström

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.

FSC–certifierad, vattenavvisande och komposterbar. Det är tre egenskaper den nya displayboarden SP Outdoor har, nu tillgänglig i Papyrus sortiment. Stellan Pehrson hos Papyrus säger att SP Outdoor finns i olika ytvikter och olika tjocklekar. Väljs rätt ytvikt till rätt applikation kan den sitta uppe utomhus över en lång tid.

Stellan Pehrson, KAM-säljare och affärsutvecklare på Papyrus. Foto: Arkiv/Claes Nordström

– Den tuffaste applikationen är ju skyltar som sitter på ett icke plant underlag, till exempel valskyltar där skylten sätts fast med buntband på staket eller runt stolpar. En sådan applikation säger vi att hållbarheten är cirka tolv veckor, men sitter skylten i ett ramsystem som klämmer fast skylten kan den sitta i många månader.

Stark kartong med trippelbestruken liner

Det handlar om en stark, hårt limmad och liksidig kartong. Boarden har en kärna av returfiber och en trippelbestruken liner vilket enligt Papyrus bäddar för att ge bästa bildåtergivning. Vidare har SP Outdoor hög motståndskraft mot fukt vilket gör att den passar för både inomhus- och utomhusbruk.

”Ett vattenfast lim”

Vilka egenskaper gör att det här pappersbaserade materialet skiljer ut sig gentemot andra på marknaden?

– SP Outdoor är den enda kartongen som har en vattenavvisande yta och som är limmad med ett vattenfast lim. Detta gör att du kan ställa den i ett vattenglas och kartongen håller ihop även om den absorberar vatten. Vanlig kartong delaminerar inom någon minut och ramlar isär.

– Att kartongen sedan är FSC märkt och går att lägga i vanlig återvinning är ett starkt argument speciellt om man jämför med plast. Sedan att den är närproducerad här i Sverige är bara en bonus.

 

Läs vidare

Lansering närmar sig för Ricohs B2-inkjet

Det har gått några år sedan Ricoh presenterade sin bläckstråleskrivare Pro Z75 i B2-formatet. Nu är betatestfasen inledd inför lanseringen nästa år.
RICOH-Pro-Z75

Storformatsskrivare godkänd för garantiprogram

Storformatsskrivaren Canon Colorado 1650 och dess UVgel-bläck uppfyller nu de högsta kvalitetsstandarderna för utskrifter av 3M:s dekorprodukter.
Océ_Colorado

Förbättrat bläck till storformatsskrivare

Mutohs 64 tum breda toppmodell med dubbla skrivhuvuden släpps med en ny uppsättning bläck för att ge lång hållbarhet till utomhus- och inomhusskyltning.
XpertJet-1682SR-P

Byter till nattskift efter skyhöga elpriser

De skenande elpriserna i södra Sverige är en tuff utmaning för många företag. När Scandexpo i Höör såg kostnaderna rusa ställde man snabbt om från dag- till nattskift.
Scandexpo

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1