Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

PUBLICERAD: 1 november 2022
UPPDATERAD: 3 november
Papyrus kartongprodukt SP Outdoor. Foto: Claes Nordström

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.

FSC–certifierad, vattenavvisande och komposterbar. Det är tre egenskaper den nya displayboarden SP Outdoor har, nu tillgänglig i Papyrus sortiment. Stellan Pehrson hos Papyrus säger att SP Outdoor finns i olika ytvikter och olika tjocklekar. Väljs rätt ytvikt till rätt applikation kan den sitta uppe utomhus över en lång tid.

Stellan Pehrson, KAM-säljare och affärsutvecklare på Papyrus. Foto: Arkiv/Claes Nordström

– Den tuffaste applikationen är ju skyltar som sitter på ett icke plant underlag, till exempel valskyltar där skylten sätts fast med buntband på staket eller runt stolpar. En sådan applikation säger vi att hållbarheten är cirka tolv veckor, men sitter skylten i ett ramsystem som klämmer fast skylten kan den sitta i många månader.

Stark kartong med trippelbestruken liner

Det handlar om en stark, hårt limmad och liksidig kartong. Boarden har en kärna av returfiber och en trippelbestruken liner vilket enligt Papyrus bäddar för att ge bästa bildåtergivning. Vidare har SP Outdoor hög motståndskraft mot fukt vilket gör att den passar för både inomhus- och utomhusbruk.

”Ett vattenfast lim”

Vilka egenskaper gör att det här pappersbaserade materialet skiljer ut sig gentemot andra på marknaden?

– SP Outdoor är den enda kartongen som har en vattenavvisande yta och som är limmad med ett vattenfast lim. Detta gör att du kan ställa den i ett vattenglas och kartongen håller ihop även om den absorberar vatten. Vanlig kartong delaminerar inom någon minut och ramlar isär.

– Att kartongen sedan är FSC märkt och går att lägga i vanlig återvinning är ett starkt argument speciellt om man jämför med plast. Sedan att den är närproducerad här i Sverige är bara en bonus.

 

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Produktregn hos jubilaren Plockmatic

Plockmatic radar upp rekordmånga produktnyheter under årets Drupa. Inte minst en ny generation av trotjänaren Morgana DigiFold som fått tillägget Ultra.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2