Färskt nummer av Sign&Print

PUBLICERAD: 1 december 2022
UPPDATERAD: 1 december
Årets sista nummer av tidningen Sign&Print är ute. 

Ett nytt nummer av Sign&Print landar i brevlådorna i dagarna. Den här gången bjuds det på extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.

Läs bland annat om US-AB som traditionellt haft sin kundbas inom den akademiska världen, men nu vill bredda sig med e-handel och profiltrycksaker och samtidigt satsar på ett fullutrustat broschyrhäftsystem.

Vi har även besökt Realtryck som installerat en lina för fodring och stansning som ska öka kartongvolymerna. Läs också om hur F4-Print fick tänka om när bankkunderna försvann och istället började satsa på bokproduktion on demand.

Hägerstenstryckeriet PÅ Media hoppas på ökad tillväxt inom förpackningar och stansade trycksaker i och med investeringen i en digital stans. Ett annat Stockholmstryckeri är Print Run i Sundbyberg som startade som broker men numera gör allt mer i huset, inte minst med ett nytt skärbord.

Dessutom kan du läsa en stor intervju med Jakob Söderbaum som sedan ett år tillbaka är vd för Brand Factory. Han berättar om omställningsarbetet efter rekonstruktionen och vägen framåt med såväl tillväxt som möjliga förvärv.

Vi har även intervjuat ett antal vd:ar på svenska tryckerier om året som gått och året som kommer. Vilka blev lärdomarna under 2022 och hur ser utsikterna ut inför 2023?

Och sist men inte minst, Boråstryckerierna Tobex och Idealtryck blickar framåt efter ägarbyten, KA Olsson & Gems går mot ett toppår och POD Sthlm öppnar nytt säljkontor i Västerås.

Är du inte prenumerant? Beställ tidningen via vår webbshop.

Trevlig läsning!

Läs vidare

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg

Svensk mässpremiär för värmepress

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.
Folier 1

Etikettryck: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala, enligt Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta. Han ger sin syn på etikettåret 2023, ett år han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg

Bildkavalkad från promotionmässa

Missade du Nordic Profile Fair på Elmia i Jönköping? Här kan du se bilder från produktmediabranschens första mässdag.
Kollage_promotion

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg