Färskt nummer av Sign&Print

PUBLICERAD: 1 december 2022
UPPDATERAD: 1 december
Årets sista nummer av tidningen Sign&Print är ute. 

Ett nytt nummer av Sign&Print landar i brevlådorna i dagarna. Den här gången bjuds det på extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.

Läs bland annat om US-AB som traditionellt haft sin kundbas inom den akademiska världen, men nu vill bredda sig med e-handel och profiltrycksaker och samtidigt satsar på ett fullutrustat broschyrhäftsystem.

Vi har även besökt Realtryck som installerat en lina för fodring och stansning som ska öka kartongvolymerna. Läs också om hur F4-Print fick tänka om när bankkunderna försvann och istället började satsa på bokproduktion on demand.

Hägerstenstryckeriet PÅ Media hoppas på ökad tillväxt inom förpackningar och stansade trycksaker i och med investeringen i en digital stans. Ett annat Stockholmstryckeri är Print Run i Sundbyberg som startade som broker men numera gör allt mer i huset, inte minst med ett nytt skärbord.

Dessutom kan du läsa en stor intervju med Jakob Söderbaum som sedan ett år tillbaka är vd för Brand Factory. Han berättar om omställningsarbetet efter rekonstruktionen och vägen framåt med såväl tillväxt som möjliga förvärv.

Vi har även intervjuat ett antal vd:ar på svenska tryckerier om året som gått och året som kommer. Vilka blev lärdomarna under 2022 och hur ser utsikterna ut inför 2023?

Och sist men inte minst, Boråstryckerierna Tobex och Idealtryck blickar framåt efter ägarbyten, KA Olsson & Gems går mot ett toppår och POD Sthlm öppnar nytt säljkontor i Västerås.

Är du inte prenumerant? Beställ tidningen via vår webbshop.

Trevlig läsning!

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera