Ricoh firar en halv miljon sålda skrivarhuvuden

PUBLICERAD: 12 december 2022
UPPDATERAD: 13 januari
Ricoh har sålt över en halv miljon skrivarhuvuden i MH5420/5421-serien. Foto: Pressbild

Ricohs MH5420/5421-serie är deras femte generation av skrivarhuvuden och nu har företaget nått en milstolpe – då de sålt över 500 000 exemplar.

Skrivarhuvudena i serien MH5420/5421 kan används till allt från utveckling inom DNA-printing till utskrift på skylt, textil och dekor. De är kompatibla med flera olika bläck, så som vattenbaserade, uv och solvent. I slutet november i år meddelade Ricoh att de sålt över en halv miljon skrivarhuvuden ur serien – en milstolpe enligt företaget.

– Jag är stolt över att Ricoh möter marknadens efterfrågan på en snabbare övergång från analog till digital teknologi, och på så sätt gör det möjligt för våra partners att ta del av fördelarna av digitaliseringens upp- och nedströmsprocess, säger Graham Kennedy, chef för affärsområdena industriellt tryck och grafisk kommunikation på Ricoh Europa i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg