Nu kan du printa din tatuering på huden

PUBLICERAD: 13 januari 2023
UPPDATERAD: 19 januari
Det lilla handhållna instrumentet från Prinker rullas längs armen när personen är redo att bli ”gaddad”. Foto: Pressbild

Jodå, vi rapporterar om print och tryck på de flesta material. Men nu blir det på människohud – en nyutvecklad liten bläckstråleskrivare för att skriva ut tillfälliga tatueringar.

Prinker, företaget som uppfann skrivaren, grundades i Sydkorea 2015. De har utvecklat en handhållen inkjetskrivare som kan skriva ut tatueringar direkt på huden med hjälp av antingen ett designbibliotek eller egna mönster.

”Världens första”

Den beskrivs som ”världens första digitala tatueringsskrivare”. Först appliceras en speciell primer på huden. Skrivaren är utrustad med en rulle (av gummi?, reds anm) som rullas längs till exempel armen medan färgen skrivs ut på rullen inne i skrivaren. Designen kan skapas och överföras till skrivaren eller så kan du välja från ett omfattande bibliotek.

Lätt att avlägsna

Trycket är vattenavvisande, men kan lätt tas bort med tvål eller sminkborttagningsmedel. Enligt Prinker är de färger som används godkända av amerikanska och europeiska myndigheter och klassificerade som kosmetiska produkter.

Intresse från kosmetikaföretag

Den brittiska tidningen PrintWeek rapporterar att kosmetikaföretaget L’Oreal tycker att produkten är så intressant att de har köpt en del av aktiekapitalet. Huruvida idén med skrivaren utvecklas till att skriva ut på fler material – till exempel att även omfatta vissa typer av skyltar i små format och av mer kortsiktig karaktär – återstår att se.

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera