Nu kan du printa din tatuering på huden

PUBLICERAD: 13 januari 2023
UPPDATERAD: 19 januari
Det lilla handhållna instrumentet från Prinker rullas längs armen när personen är redo att bli ”gaddad”. Foto: Pressbild

Jodå, vi rapporterar om print och tryck på de flesta material. Men nu blir det på människohud – en nyutvecklad liten bläckstråleskrivare för att skriva ut tillfälliga tatueringar.

Prinker, företaget som uppfann skrivaren, grundades i Sydkorea 2015. De har utvecklat en handhållen inkjetskrivare som kan skriva ut tatueringar direkt på huden med hjälp av antingen ett designbibliotek eller egna mönster.

”Världens första”

Den beskrivs som “världens första digitala tatueringsskrivare”. Först appliceras en speciell primer på huden. Skrivaren är utrustad med en rulle (av gummi?, reds anm) som rullas längs till exempel armen medan färgen skrivs ut på rullen inne i skrivaren. Designen kan skapas och överföras till skrivaren eller så kan du välja från ett omfattande bibliotek.

Lätt att avlägsna

Trycket är vattenavvisande, men kan lätt tas bort med tvål eller sminkborttagningsmedel. Enligt Prinker är de färger som används godkända av amerikanska och europeiska myndigheter och klassificerade som kosmetiska produkter.

Intresse från kosmetikaföretag

Den brittiska tidningen PrintWeek rapporterar att kosmetikaföretaget L’Oreal tycker att produkten är så intressant att de har köpt en del av aktiekapitalet. Huruvida idén med skrivaren utvecklas till att skriva ut på fler material – till exempel att även omfatta vissa typer av skyltar i små format och av mer kortsiktig karaktär – återstår att se.

Läs vidare

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg

Svensk mässpremiär för värmepress

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.
Folier 1

Etikettryck: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala, enligt Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta. Han ger sin syn på etikettåret 2023, ett år han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg

Bildkavalkad från promotionmässa

Missade du Nordic Profile Fair på Elmia i Jönköping? Här kan du se bilder från produktmediabranschens första mässdag.
Kollage_promotion

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg