Miljövänlig partystämning med tryckta ballonger

PUBLICERAD: 18 januari 2023
UPPDATERAD: 20 januari
”Ingen blir ledsen av en ballong”, säger Nina Larsson på ballongtryckeriet Candab. Foto: Anja Degerholm

I Landskrona ligger ballongtryckeriet Candab. De har funnits i 80 år och drivs nu av tredje generationen i familjen Anderberg. Under Nordic Profile Fair visar de upp sitt festliga sortiment. 

Ballongerna är gjorda av naturgummi och köps in från Polen. I Sverige trycks de sedan med screentryck med upp till åtta färger.

– Det är en väldigt miljövänlig profilprodukt eftersom den är gjord av ett naturmaterial. Skulle ballongen hamna i naturen av någon anledning bryts den ner på 1,5–2 år, ungefär på samma tid som ett eklöv, berättar säljaren Nina Larsson som är van vid att kunderna tror att ballongen är en plastprodukt.

Till återförsäljare

Candab arbetar uteslutande med återförsäljare och har bland annat levererat ballonger till Melodifestivalen och handbolls-VM. Ballongerna finns i alla tänkbara kulörer med allt ifrån metallic och glossy till helt transparenta. De finns även i storlekar upp till 210 centimeter.

90 procent av marknaden

Företaget har ungefär 90 procent av marknaden för reklamballonger i Sverige. I sortimentet finns även ”jättemerch”, stora upplåsbara portaler och liknande som kan användas vid event. Candab säljer också vanliga eventprodukter som beachflaggor och popup-tält.

– När företagen tänker event, fest och party så ska de tänka på oss. Vår ambition är att kunden inte ska behöva vända sig till flera olika leverantörer, säger Nina Larsson.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R