Hemlighetsfulla om ny satsning

Foto: Anja Degerholm
PUBLICERAD: 20 januari 2023
UPPDATERAD: 14 februari
Signcoms Robert Nyblom och Simon Nyman håller sina kort nära bröstet inför Sign, Print & Promotion.

Signcom kommer till Sign, Print & Promotion i Oslo med en nyhet – men vad är det? Det kommer avslöjas först på mässan.
– Det är topphemligt än så länge, säger Simon Nyman, ansvarig för affärsområdet hårdvara.

Signcom är en helhetsleverantör av varor till den grafiska industrin.

– Så vi säljer både storformatsskrivare och tillhörande material i alla dess former. Det kan vara material på rullar, ark eller för skyltmakare, förklarar vd:n Robert Nyblom.

Signcom Norge ägs av det svenska bolaget Signcom. De två företagen har ställt ut flera gånger på Sign&Prints mässor runt om i Skandinavien.

– Vi har ställt ut på mässan nästan varje år tidigare. Det är ett sätt för oss att säkerställa att vi får möta marknaden och hålla oss uppdaterade om vart den är på väg. Och så kan vi visa marknaden vart vi är på väg, säger Robert Nyblom.

Hemligt in i det sista

De kommer självklart att ställa ut även i år, men på denna mässa blir det en del förändringar jämfört med tidigare år. Signcom ändrar för närvarande sin strategiska inriktning – men vad det är vet vi inte exakt ännu.

– Det är topphemligt än så länge, säger Simon Nyman.

Han säger det med glimten i ögat och de båda skrattar, sedan förklarar de:

– Du kan helt enkelt komma förbi vår monter på mässan och se vad det är. Det blir väldigt annorlunda jämfört med tidigare, säger Robert Nyblom och fortsätter:

– Vår monter har alltid sett likadan ut på mässan i Norge, det är dags att skaka om lite.

Mer än så får vi inte reda på just nu.

Mot en framtid med laser

Det finns dock en del andra nyheter de kan avslöja angående vad som kommer att hända hos Signcom 2023. Företaget, som ingår i Igepa Group, kommer att satsa lite mer på sina varumärken.

– Vi vill ha ett ökat fokus på Igepas egna varumärken för storformatsmaterial. Det blir Masterjet, Masterguard och Mastertape, säger Robert Nyblom.

Och så har de en nyhet när det kommer till gravyrmaskiner.

– Vi säljer lasergravyrmaskiner, där har vi ett märke som heter Lotus. De lanserade nyligen en helt ny teknik som heter UV-laser vilket är oerhört spännande, säger Simon Nyman och fortsätter:

– Det som är speciellt med den är att den har låg värme, extremt hög upplösning och resultatet är väldigt vitt. Så det är optimalt för glasgravering.

Komplement inom storformat

Det är i nuläget inte säkert om den nya Lotus-maskinen kommer att stå i montern på mässan, men vill man ha mer information om den så finns det flera experter på plats.

– Vi vill framför allt få våra storformatskunder att upptäcka lasersegmentet eftersom vi ser det som ett naturligt komplement till deras verksamhet, avslutar Robert Nyblom.

Mässan Sign, Print & Promotion äger rum på Hellerudsletta mellan Oslo och Gardermoen den 8-9 februari 2023. Mässan är gratis för registrerade besökare. Anmäl dig här: sipp.no

Läs vidare

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex