Svensk mässpremiär för värmepress

PUBLICERAD: 20 januari 2023
UPPDATERAD: 3 februari
En het mässnyhet från Stahls, värmepressen Diversity, som bland annat har en uppvärmd bottenplatta, berättar Richard Rindelaub. Foto: Anja Degerholm

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.

– Vi vill visa bredden i vårt sortiment, säger Richard Rindelaub på Folier.se medan han visar runt bland maskinerna i montern.

En maskin som han särskilt vill lyfta fram är värmepressen Diversity från Stahls som fick svensk mässpremiär i samband med profil- och promotionmässan, som pågick den 17–19 januari.

– Det är en halvautomatisk värmepress som bland annat har en uppvärmd bottenplatta som tillval för extra känsliga applikationer.

Den har även ett ”Dual kit” som gör det möjligt att ha en extra bottenplatta och med hjälp av en glidskeda växla mellan de två plattorna. Tanken är att användaren ska kunna växa med sin maskin och uppgradera efterhand som behoven förändras.

Det som drog flest besökare in i montern var Epsons SureColor SC-F2100, som Sign&Print bland annat skrivit om tidigare i ett reportage om Profilewear. Det handlar om en DTG-skrivare (Direct to garment) för tryck direkt på bland annat t-shirts, pikétröjor och tygväskor. Den printar med fem färger, CMYK plus vitt, för täckande tryck även på mörka plagg och kan även användas som DTF-skrivare (Direct to film) för att trycka transfer.

– Det är en produkt som många är intresserade av. Även om man beställer transfer från någon leverantör så behöver man en bra transferpress, och de som testat den brukar vara helt saliga, säger Richard Rindelaub.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R