De lägger i autopiloten i efterbearbetningen

PUBLICERAD: 7 februari 2023
UPPDATERAD: 13 februari
Hunkeler Innovationdays äger rum i Luzern, Schweiz, den 27 februari till 2 mars. Foto: Pressbild

Hunkeler Innovationdays i Schweiz väntar runt hörnet och Horizon tar med sig ett antal lösningar som ska förenkla produktionen av böcker, broschyrer och direktreklam.

Den röda tråden under mässan, som pågår den 27 februari till 2 mars i Luzern, är integrerade lösningar för fabriksautomation. Samtliga är kopplade till Horizons molnbaserade maskin- och arbetsflödesprogram iCE LINK. Besökarna kommer att få se hur olika arbetsflöden och jobbstatusrapporter kan se ut i realtid samt hur KPI-analysdata kan optimera produktionen.

Limbindning av hård och mjuk pärm

Det som visas i montern är till exempel en limbindningslösning för produktion av böcker med såväl hård som mjuk pärm, från rulle till färdig bok. Den kombinerar limbindaren iCE Binder BQ-500 med nya ESF-1000 (end sheet feeder), GF-500 (gauze feeder) och HT-300 (three way trimmer). Det blir live-demos som visar automatisk växling mellan de två produkttyperna samt arkbearbetningsenheten SmartSlitter för skyddsomslag.

Horizon lyfter även fram iCE Stitchliner Mark V, en rulle till booklet-lösning med sadelhäftning samt Hunkelers avrullare och tvärsnittsskärare som gör det möjligt att producera 6 000 exemplar i timmen. Under Hunkeler Innovationdays demonstreras hur användaren kan göra snabba byten mellan olika tjocklekar på häftena.

Horizon visar bland annat en limbindningslösning för produktion av böcker med såväl hård som mjuk pärm, från rulle till färdig bok. Foto: Pressbild
Tryck av direktreklam

Dessutom visas en lösning för rulle till bok med iCE Binder BQ-500 och bokblocksmataren för lösa blad, LBF-500, samt integrerad skärning och stapling inline från Hunkeler. För automatiserade jobbyten och flexibel bokproduktion i korta och medelstora upplagor.

Slutligen kan mässbesökarna se ett inlinesystem för att trycka direktreklam digitalt på rulle, bland annat med möjligheten att addera perforerade kuponger eller svarstalonger och att stapla bladen automatiskt.

Horizon finns också representerade i Gietz & Co:s monter, företagets schweiziska partner. Där visas flera av Horizons lösningar.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg