Scandrafts vd om den snabbt växande PPF-marknaden

Foto: Claes Nordström
PUBLICERAD: 16 februari 2023
UPPDATERAD: 16 februari
Anders Trillkott, vd på Scandraft.

Drygt två år har gått sedan Scandraft introducerade lackskyddsfilmer från GSWF i sitt sortiment. Produktutbudet är idag störst på marknaden och varumärket är det globalt snabbast växande varumärket inom PPF, enligt Scandrafts vd Anders Trillkott. 

När återförsäljaren Scandraft blev distributör för GSWF för drygt två år sedan handlade det fortfarande om ett relativt okänt varumärke. Som en av de första distributörerna i världen var de också med i det inledande skedet att bistå med att ta fram olika datablad, utbildningar och certifieringsprocesser.

Leverantören av PPF tillverkar sin egen film, så kallad TPU-film, vilket inte alla gör. GSWF är just nu det snabbast växande varumärket i världen, enligt Anders Trillkott, vd på Scandraft.

– Det ser vi på antalet länder som det finns återförsäljare i och hur det växer för varje månad, konstaterar han.
Att etablera och få en helt ny produkt att växa på marknaden är inget man gör i en handvändning. Anders Trillkott är nöjd med vad Scandraft har lyckats åstadkomma de dryga två åren de har erbjudit GSWF:s produkter i sitt sortiment:

– Efterfrågan är bra. Det finns naturligtvis andra varumärken som är etablerade i Sverige i dag och då måste man sälja in ett nytt varumärke och en ny produkt. Det tar tid, men det går också väldigt bra.

Flera olika varianter

I sortimentet finns Platinum blank, satin och matt PPF, Smoke för strålkastare, SPF70 för soltak samt Chroma Guard som är 23 infärgade PPF-filmer, vissa med metallic-look. Försäljningen underlättas, enligt Trillkott, inte minst av att GSWF skiljer ut sig gentemot andra typer av lackskyddsfilmer som finns på marknaden:

– Dels är den tjockare och skyddar bättre. De tunnare på marknaden har en tendens att bli sönderslagna av stenskott. Dels är produktutbudet mycket större. Inte bara blank och matt, vi har även satin. Vi har också flera svarta kvaliteter, säger han och tillägger att GSWF även erbjuder en populär film som skyddar strålkastare i tre olika toningar.

Den blanka filmen erbjuder skydd för en bils hela livstid. Något som är unikt på marknaden:

– En bil har en livstid på 10–15 år. Det är ingen annan än GSWF som har en så lång garanti.

Vaidas Gecas, utbildare på Wrapvirus, håller kurser med GSWF:s wrappingfolier.
Håller certifieringskurser

Framåt i kalendern erbjuder Scandraft certifieringskurser med GSWF:s material. Scandraft, eftersom de var tidiga som distributör, har varit delaktiga i kurserna skulle utformas.

– Vi håller regelbundet bronscertifieringar och i höstas var vi först i världen med att kunna erbjuda silvercertifiering för de som genomgått bronscertifieringen.

– Nytt för i år är att vi för att möta det stora intresset och nyfikenheten på en relativt ny produkt erbjuder en introduktionskurs. Där krävs inga förkunskaper och efter genomgången har man en god inblick i den teknik som PPF-film kräver.

En erfaren utbildare

Kurserna arrangeras med Vaidas Gecas, Wrapvirus. Han är certifierad utbildare på GSWF:s produkter, en av de endast tre personerna med denna titel globalt. Han har gjort jämförelser och arbetat med de flesta kända PPF:er på marknaden i över tio år. Varje år håller han cirka 50–60 kurser för att lära upp kunder och företag i hur man applicerar GSWF på fordon.

– Den här produkten är väldigt användarvänlig och lätt att arbeta med. Förr,för tio år sedan när vi arbetade med andra varumärken var det mer komplicerat och risken var större att materialet förstördes. Det här är en väldigt avancerad PPF, lättanvänd och förlåtande.

Årets första GSWF-utbildning hölls i Oslo 13 februari, ledd av Wrap virus. Här ses kursledaren, Vaidas Gecas, tillsammans med tre deltagare som har mottagit sina diplom och blivit bronscertifierade. Foto: Scandraft.

Scandrafts kommande PPF-utbildningar:

16–17 februari, GSWF bronscertifiering i Oslo

20–23 februari, GSWF brons- och silvercertifiering i Trondheim

27–28 februari, GSWF bronscertifiering i Göteborg

1–2 mars, GSWF silvercertifiering i Göteborg

21 mars,  GSWF Introduktion i Umeå

17–18 april, GSWF bronscertifiering i Stockholm

20–21 april GSWF silvercertifiering i Stockholm

Källa: Scandraft

Läs vidare

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

De har vågat sätta punkt och börja med nya segment

Fyra Punkter har satsat på ett (drift)säkert kort när de investerat i en storformatsskrivare från Epson. Tryck på vinyl och storformat har blivit alltmer viktigt för mediebyrån i Värnamo som fyller 50 år i år.
FP1

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS