Fespa sätter personalisering i fokus

PUBLICERAD: 27 mars 2023
UPPDATERAD: 27 mars
Fespa Globall Print Expo arrangeras i år i München, den 23-26 maj. Foto: Pressbild

Efter flera år med pandemirestriktioner är Fespa Global Print Expo i år tillbaka med full kraft. Hittills har 490 internationella utställare registrerat sig, varav 95 som inte kunnat medverka de senaste två mässorna.

Årets Fespa Global Print Expo hålls på Messe Munich i tyska München, den 23–26 maj. I mitten av mars var det totalt 490 utställare från hela världen som registrerat sig. Bland dem finns stora hårdvaruföretag såsom Mimaki, HP, Hanglory, Agfa, Canon, Epson, Fujifilm, Swissqprint och Zünd. Medverkar gör även leverantörer som säljer automations- och arbetsflödesprogram, som Caldera och EFI, samt media och förbrukningsvaror, till exempel Hexis, Neschen och Orafol.

Jämföra och utvärdera

I år kan även 95 utställare som inte kunnat delta på Fespa sedan 2019 på grund av reserestriktioner visa sina produkter och lösningar. Det handlar bland annat om Marabu, DP Solutions och Eurolaser.

Michael Ryan, chef för Fespa Global Print Expo. Foto: Pressbild

– Utställare som inte har kunnat delta i Fespa-evenemang under de senaste åren kan inte vänta med att dela sina innovationer och sin expertis med våra besökare. Och vi vet att tryckerierna har stor nytta av att kunna se produkter från många leverantörer på ett ställe, vilket hjälper dem att jämföra och utvärdera de rätta investeringarna för sin verksamhet, säger Michael Ryan, chef för Fespa Global Print Expo i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vårt uppdrag i år är att ge värdefulla nya perspektiv till tryckerier och skyltmakare. Med den starkaste line-upen av Fespa-utställare sedan 2019 kan vi garantera att besökarna kommer att vara på det bästa stället för att få den insikt och de råd de behöver för att övervinna sina produktionsutmaningar, få tillgång till nya möjligheter och föreställa sig hur framtiden kan se ut.

Personaliseringens möjligheter

Nytt för i år är det Fespa kallar ”Personalisation Experience”. En särskild utställning som ska koppla samman olika intressenter i värdekedjan och lyfta fram såväl fördelarna som utmaningar med personalisering, och uppmuntra de olika parterna att dela lärdomar med varandra. Det kan handla om personalisering av sportkläder, förpackningar, etiketter och interiörer.

Parallellt med Fespa Global Print Expo och Personaliasation Experience pågår också European Sign Expo som riktar sig till alla skyltmakare. På utställningen visas alla former av skyltar och visuell kommunikation, allt ifrån gravering och etsning till digital signage och utomhusssytem.

Nya datum satta

Registreringen till Fespa Global Print Expo, European Sign Expo eller Personalisation Experience är nu öppen. För den som inte kan besöka årets mässa är datumen redan spikade för nästa år. Då blir det återbesök på RAI i Amsterdam, den 19–22 mars 2024, och förutom de tre ovan nämnda utställningarna återkommer också Sportswear Pro detta år.

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Canon vill vara en trygg storspelare i en osäker tid

Canon gjorde strålande affärer under mässan. De sålde till exempel alla maskiner de tog med sig. För Sign&Print berättar Matteus Celinski, Sverigechef på Canon Svenska att de vill vara en trygg affärspartner även om konjunkturen skulle vända neråt.
– Det finns hopp om den grafiska industrin framåt!
DSC_4725

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959