Laddar för maskinavslöjande

PUBLICERAD: 17 april 2023
UPPDATERAD: 17 april
Fujifilm visade upp sin nya storformatsportfölj på fjolårets Fespa-mässa. I år väntas tekniska förbättringar presenteras på flera av maskinerna. Foto: Claes Nordström

Fujifilm kommer att utnyttja Fespa 2023 till att visa upp den utveckling de befintliga Acuity-modellerna har genomgått under det senaste året, men också för att presentera en helt ny maskin. Fler detaljer kommer även avslöjas om partnerskapet med industritillverkaren Barberan för att föra in bläckstråleutskrifter i ett pass till skylt- och displaymarknaden.

Fujifilm huserar i en 500 kvadratmeter stor monter på Fespa, indelad i sex utställningsdelar. Fyra av dessa kommer att visa upp skrivare som visades upp på Fespa i fjol, vilket gör det möjligt för Fujifilm att lyfta fram teknisk utveckling och förbättringar som gjorts sedan dess. En av de återstående montrarna kommer att fokusera på Fujifilms partnerskap med Barberan, medan den sjätte kommer att användas för att presentera en helt ny maskin i Acuity-sortimentet.

Flatbäddsskrivaren Acuity Prime L. Foto: Pressbild
Acuity Prime L

Acuity Prime L visades för första gången på Fespa 2022. Denna nya flatbädd – som är en större version av Acuity Prime 20- och 30-modellerna – har ett bord på 3 200 x 2 000 millimeter. Den skriver ut med en hastighet på 202 kvadratmeter per timme. Printbordet har sex vakuumzoner, 16 pinnar för medieplacering och möjliggör tandemutskrift – utskrift på ena sidan av bordet samtidigt som man förbereder på den andra sidan. Acuity Prime L är idag både kommersiellt tillgänglig och marknadstestad.

Acuity Ultra Hybrid LED. Foto: Pressbild
Rulle och skivmedia

Acuity Ultra Hybrid LED, som också visades på Fespa förra året, kommer att visas upp igen i år. Den 3,3 meter breda skrivaren skriver ut på både styva och flexibla medier. Rulle till rulle-utskrifter når upp till 218 kvadratmeter i timmen ger en utskriftsupplösning på upp till 1200 x 1200 dpi.
Fujifilm har fått en betamodell på plats hos en kund i Storbritannien, och med ett antal tekniska utvecklingar sedan förra året är denna maskin ett måste att se, enligt tillverkaren.

Fem meter breda Acuity Ultra R2 kommer att ses live i Fujifilms monter på Fespa 2023 . Foto: Pressbild.
Acuity Ultra R2 (konfigurationer på 5 och 3,2 meter)

Acuity Ultra R2, som tillkännagavs i mitten av 2021, finns i 5 eller 3,2 meters versioner. Fujifilm kommer att visa modellen större på mässan. Den har fyra bläckkanaler med konventionella uv-härdbara färger och är enligt Fujifilm upp till 65 procent snabbare än motsvarande 5-metermaskiner.
Acuity Ultra R2 marknadsförs nu som ett modulsystem och befintliga modeller kan uppgraderas på plats för att lägga till light-färger, vitt eller höghastighetslägen, beroende på tryckindustrins krav.

Stort avslöjande

Fujifilm kommer också att visa upp ett helt nytt tillägg till Acuity-serien, som kommer att tillkännages lagom till mässan. Deras historiska partnerskap med Barberan kommer att demonstreras med en detaljerad skalmodell och en videodemonstration.

– Vi kan inte vänta med att återigen visa upp de tekniska förbättringar som vi har gjort i det befintliga sortimentet under de senaste tolv månaderna, samtidigt som vi blickar framåt mot vad som komma skall, med avslöjandet av en helt ny maskin i montern och många fler detaljer om vårt spännande samarbete med Barberan, säger David Burton, affärschef för företagets affärsområde med inkjetsystem för storformat: Fujifilm Wide Format Inkjet Systems.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm