Epson: Sista begränsningen i digitalt textiltryck är väck

PUBLICERAD: 27 juni 2023
UPPDATERAD: 27 juni
Textilskrivare Monna Lisa ML-16000/Hy. Foto: Pressbild

Epsons nya textilskrivare, Monna Lisa ML-16000/Hy, kan skapa alla de effekter som finns i screentryck.

Hybridskrivaren är utformad för att återge de mest sofistikerade effekterna för tryckta tyger med guld, silver och glansiga färger.

Textilmarknaden utvecklas snabbt. Marknaden kräver alltmer hållbara och effektiva lösningar för att leverera unika resultat med låg miljöpåverkan. Monna Lisa ML-16000/Hy är utformad för företag som behöver optimera produktionen av komplexa utskrifter och erbjuda marknaden mer kreativitet, säger Epson i ett pressmeddelande.

Kan reproducera specialeffekter

Med det senaste tillskottet kan Monna Lisa-serien reproducera specialeffekter på vilket tyg som helst utan behov av efterbearbetning. Dessa effekter sträcker sig från glansig lack till guld- och silvermetallic och opak vit.

Kombinationen av Monna Lisa ML-16000/Hys 8-färgsbläckset och 16 PrecisionCore skrivhuvuden med 64 munstycken gör det möjligt att trycka specialeffekter som tidigare var reserverade för screen- eller cylindertryck.

Det vattenbaserade bläcket garanterar både hög färgnoggrannhet och hållbarhet, medan pastor som utvecklats och producerats av Epson Como Printing Technologies skapar specialeffekterna.

PrecisionCore-skrivhuvudtekniken är utvecklad för kommersiella och industriella utskrifter. Kärnan i denna teknik är MicroTFP, nästa generations tryckchip.

Med den senaste utvecklingen av Monna Lisa-serien kan alla effekter från traditionell teknik produceras med digital teknik. Detta innebär att behoven på flera marknader – från mode och hemtextil, till badkläder och sportkläder – kan tillgodoses samtidigt.

I mål efter 20 års utveckling

– Vi vet hur viktigt det är att reagera snabbt på en ständigt föränderlig marknad, säger Paolo Crespi, marknadschef för Epson Como Printing Technologies och fortsätter:

– Med Monna Lisa ML-16000/Hy har vi nått en ny milstolpe och slutfört den resa som började för 20 år sedan när Monna Lisa-projektet föddes: att täcka 100 procent av utskriftskraven med digital teknik.

Han fortsätter:

– För att underlätta våra kunders arbete är vårt främsta mål att säkerställa maximal flexibilitet i våra lösningar. Alla skrivare i Monna Lisa-serien ger oss möjlighet att organisera och kombinera våra utskriftsprocesser på bästa sätt, extremt snabbt och med så lite resursslöseri som möjligt. Kortare processer, snabba svarstider och extrem mångsidighet har därför alltid varit kärnfunktioner i Epsons produktsortiment.

Läs vidare

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Väver ihop textiler och grönt budskap

Kinesiska Soyang Technologies gästar Sign&Print-mässan för att visa sitt breda utbud av textiler, varav flera produktnyheter.
Soyang 1 webb

Visar hel produktionslinje för DTF-tryck

Textiltryck med hjälp av sublimering, DTG och DTF står i centrum i Foliers monter under Sign&Print-mässan. Inte minst demonstrerar de hur arbetsflödet med DTF-transfer kan se ut i praktiken.
Folier-Richard-05-2012x2384-2

Tre gånger snabbare DTF-print

Mimaki lanserade sin första DTF-skrivare i april i år. Mindre än ett halvår senare släpper de efterföljaren – TxF300-75 – som är tre gånger snabbare.
mimaki-TxF300-150

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449