Maffigt mässnummer ute nu

PUBLICERAD: 4 september 2023
UPPDATERAD: 4 september
Sign&Print nummer 570, snart i en brevlåda nära dig. Foto: Felix Alnemark

I dagarna lämnar det nya numret av Sign&Print tryckeriet. Ett extra tjockt nummer på hela 116 sidor där mycket kretsar kring årets upplaga av Sign&Print Scandinavia, som äger rum den 19–21 september 2023 på Kistamässan i Stockholm.

Möt drygt 50 utställare som berättar om sin medverkan och vad de kommer att lyfta fram i sina montrar. Många produktnyheter utlovas, varav vissa som visas i mässammanhang för första gången. Det handlar om allt ifrån produkter inom skylt, storformat, efterbehandling, skrivare, programvara, material, promotion och mycket mer.

Förutom utställarna kan du även läsa om årets seminarieprogram som bjuder på vitt skilda ämnen som AI i praktiken, det kreativa eventet Burning Man och trender inom förpackningsindustrin. På mässan avgörs också den svenska deltävlingen av World Wrap Masters som arrangeras av KA Olsson & Gems på mässan, då de bästa wrapparna gör upp om titeln som svensk mästare i foliering.

Men allt handlar inte bara om mässan. I vanlig ordning har Sign&Print besökt svenska företag inom den grafiska industrin. Som Mjölby Tryck & Reklam som satsar på ett helt nytt spår: pressning av vinylskivor. I tider när det mesta blir allt mer digitalt står sig den analoga vinylplattan starkt, och det hoppas Mjölbytryckeriet kunna slå mynt av. Dessutom blir det återbesök hos POD Sthlm i Spånga som är ute på en expansionsresa. Det gör att de nu investerat i dubbla Ricoh-linjer för att möta en ökad efterfrågan, med ytterligare tillväxt i sikte.

Trevlig läsning!

Köp tidningen via vår shop, eller varför inte teckna en helårsprenumeration.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper