Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 22 september 2023
UPPDATERAD: 24 september
Scandraft och Rangefabrikens team bestod bland annat av Evelina Danielsson, Daniel Rednér, Lars Bengtsson och Daniel Persson.

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.

– Direct to film är en ny teknik inom transfer och textilvärlden. Man slipper hålla på med massa rensning när det är komplicerade mönster. Vi säljer allt material. Både filmen, limmet och färg. Vi har kompletta kit för allt som behövs. Det är egentligen allt utom själva maskinen, säger Daniel Rednér som arbetar med försäljning.

Vad har ni för kunder till DTF?

– Alla som egentligen håller på med traditionell transfer kommer nog tycka att det här är intressant just för att man slipper processen när det varit lite svårare rensningar, säger Daniel Rednér.

Björn Dahlberg visade Direct to film i Scandrafts monter.

–  Tryckmaskinen som behövs är inte jättedyr. Så det är rätt enkelt att komma igång. Det enda du behöver är tryckmaskinen som är stor som en vanlig bordsskrivare och en vanlig ugn. Sedan finns det specialugnar men det fungerar med vanlig ugn, säger Daniel Rednér.

Visade också folier och film

Återförsäljaren Scandraft som har sitt huvudkontor i Mölnlycke tog med sig ett stort utbud av material och tillbehör för bild-, dekor- och reklamproduktion till mässan.

Bland godbitarna fanns till exempel wrappfolier från Orafol, PVC-fria PP-filmer och solfilm från Solar guard.

– Vi har även våra ”arkitektfilmer” och inredningsfolier som vi säljer från Surfex. Det är väldigt många färger.  Vi har en som är reptålig och väldigt unik, ”scratch resistant”. Den är trevlig på skåp och luckor där det behöver vara lite mer tåliga saker, säger Daniel Rednér.

I montern fanns också Scandrafts dotterbolag Rangefabriken från skånska Svalöv som tillverkar lackerade aluminiumplåtar i färg.

I foajen visade Scandraft bland annat en wrappad snösköter.

Läs vidare

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Epson vill ändra spelreglerna för små tillverkare

Under temat 'Precision, kompakt och energibesparande' lanserar Epson sina planer för Drupa. Det finns flera spännande nyheter att se fram emot.
Epson_Drupa

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS