Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 22 september 2023
UPPDATERAD: 24 september
Scandraft och Rangefabrikens team bestod bland annat av Evelina Danielsson, Daniel Rednér, Lars Bengtsson och Daniel Persson.

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.

– Direct to film är en ny teknik inom transfer och textilvärlden. Man slipper hålla på med massa rensning när det är komplicerade mönster. Vi säljer allt material. Både filmen, limmet och färg. Vi har kompletta kit för allt som behövs. Det är egentligen allt utom själva maskinen, säger Daniel Rednér som arbetar med försäljning.

Vad har ni för kunder till DTF?

– Alla som egentligen håller på med traditionell transfer kommer nog tycka att det här är intressant just för att man slipper processen när det varit lite svårare rensningar, säger Daniel Rednér.

Björn Dahlberg visade Direct to film i Scandrafts monter.

–  Tryckmaskinen som behövs är inte jättedyr. Så det är rätt enkelt att komma igång. Det enda du behöver är tryckmaskinen som är stor som en vanlig bordsskrivare och en vanlig ugn. Sedan finns det specialugnar men det fungerar med vanlig ugn, säger Daniel Rednér.

Visade också folier och film

Återförsäljaren Scandraft som har sitt huvudkontor i Mölnlycke tog med sig ett stort utbud av material och tillbehör för bild-, dekor- och reklamproduktion till mässan.

Bland godbitarna fanns till exempel wrappfolier från Orafol, PVC-fria PP-filmer och solfilm från Solar guard.

– Vi har även våra ”arkitektfilmer” och inredningsfolier som vi säljer från Surfex. Det är väldigt många färger.  Vi har en som är reptålig och väldigt unik, ”scratch resistant”. Den är trevlig på skåp och luckor där det behöver vara lite mer tåliga saker, säger Daniel Rednér.

I montern fanns också Scandrafts dotterbolag Rangefabriken från skånska Svalöv som tillverkar lackerade aluminiumplåtar i färg.

I foajen visade Scandraft bland annat en wrappad snösköter.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Forslinds tryckeri växer med textil- och dekaltryck

Forslinds tryckeri i jämtländska Hammarstrand har utökat verksamheten. Nu behöver de lokala företagen inte vända sig utanför kommunen för hjälp med textiltryck och dekalproduktion.
FotoJet-(3)

Primotek ger sig in i etikettbranschen

Återförsäljaren Primotek tar steget in i etikettbranschen. Med den digitala etikettstansen JingWei RSF-300 vill de nå aktörer med mindre volymer och stort behov av flexibilitet.
DSC_4645

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1