KA Olsson gav tävlingsfolien från 3M stark exponering

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 26 september 2023
UPPDATERAD: 26 september
Rickard Johansson på KA Olsson & Gems kunde låta 3M:s vinyler lysa lite extra när de tävlande i World Wrap Masters Sweden gjorde upp i deras monter.

KA Olsson & Gems visade vinyler och ett stort utbud av stenskottsfolier och inredningsvinyler under mässan. Just 3M:s wrappingvinyler fick bra exponering när tävlingen World Wrap Masters Sweden pågick i montern.

För Mölndalsföretaget KA Olsson & Gems var tävlingsmaterialet, den printbara car wrapping-serien 3M IJ280, kanske det allra viktigaste att visa upp under mässan.

– Det är ett nytt material som är väldigt lättarbetat, mjukt och formbart. Sedan har vi givetvis 2080 highgloss-färgerna med infärgad wrap-vinyl. De släpptes i fyra färger för bara några månader sen av 3M. De är lite speciella för att de är så högblanka, säger Rickard Johansson, säljare.

Den infärgade wrapvinylen kommer med skyddsliner som man har på under montaget för att man inte ska repa vinylen.

Deltagare under ett delmoment av tävlingen då backspeglar kläddes in i 3M:s folier.

Att materialet får glänsa i tävlingen ger en extra dimension för att sticka ut bland konkurrenterna.

– Killarna får jobba under extrem tidspress och leverera en schysst nivå. Genom att ha ett bra material som är lättarbetat så underlättar de själva tävlandet. Vissa av killarna har jobbat med det innan. De som inte gjort det har fått kämpa på och lära sig hur det fungerar. Likadant när de kört med high gloss-färgerna. Även om de kommer med en plastliner på ovansidan så är det ett väldigt lättarbetat material och fungerar som vanlig wrapping, säger Rickard Johansson.

Nytta och nöje

Estetiskt finns det mycket kreativt man kan göra för att förändra ett fordon.

–Finns inte den färg på bilen man vill ha när man ska köpa den så kan man ju istället wrappa bilen i den färg man vill ha. Genom att ha ett ganska brett sortiment så ger man kunden bra med alternativ, säger Rickard Johansson.

Att foliera bilen med en traditionell PVC-wraping ger inte jättemycket skydd, förklarar han. Större stenskott kan gå igenom vinylen. Men det finns knep att ta till för att bevara sin bil bättre.

– Vill man skydda bilen ytterligare så kan man gå på polyuretanfilmer från Stek istället för PVC och den har högre slagmotstånd. Där har du ett material som faktiskt skyddar bilen. Man kan använda det som ett komplement till wrappingen om man verkligen vill ha en viss färg på bilen och vill skydda den. Men det finns också effektmaterial som man kan klä in bilen i. Stek har kommit med nya cromevarianter som är väldigt lättarbetade.

Visade ny inredningsfolie

I montern gick det också att förkovra sig i inredningsfolier.

– Vi har givetvis tagit med oss vår 3M DI-NOC så är en inredningsfolie som används mycket för att till exempel liva upp gammal butiksinredning istället för att byta ut allting. Det är lite hållbarhetstänk att man folierar in sina gamla möbler. Det fina är att man kan foliera om dem medan butiken har öppet. Har du en klädbutik med ett par olika diskar kan du foliera en disk medan de andra har öppet.

Ett glossigt alternativ hos 3M.

Hur har mässan varit för er?

– Vi känner oss jättenöjda. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa de kunder vi pratar med varje dag och det är lite det vi tar med oss, att vi får träffa de vi normalt sätt bara har mejl- eller telefonkontakt med. Det är det stora vi tar med oss med. Det har varit bra ruljangs i montern hela tiden.

 

Läs vidare

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)