KA Olsson gav tävlingsfolien från 3M stark exponering

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 26 september 2023
UPPDATERAD: 26 september
Rickard Johansson på KA Olsson & Gems kunde låta 3M:s vinyler lysa lite extra när de tävlande i World Wrap Masters Sweden gjorde upp i deras monter.

KA Olsson & Gems visade vinyler och ett stort utbud av stenskottsfolier och inredningsvinyler under mässan. Just 3M:s wrappingvinyler fick bra exponering när tävlingen World Wrap Masters Sweden pågick i montern.

För Mölndalsföretaget KA Olsson & Gems var tävlingsmaterialet, den printbara car wrapping-serien 3M IJ280, kanske det allra viktigaste att visa upp under mässan.

– Det är ett nytt material som är väldigt lättarbetat, mjukt och formbart. Sedan har vi givetvis 2080 highgloss-färgerna med infärgad wrap-vinyl. De släpptes i fyra färger för bara några månader sen av 3M. De är lite speciella för att de är så högblanka, säger Rickard Johansson, säljare.

Den infärgade wrapvinylen kommer med skyddsliner som man har på under montaget för att man inte ska repa vinylen.

Deltagare under ett delmoment av tävlingen då backspeglar kläddes in i 3M:s folier.

Att materialet får glänsa i tävlingen ger en extra dimension för att sticka ut bland konkurrenterna.

– Killarna får jobba under extrem tidspress och leverera en schysst nivå. Genom att ha ett bra material som är lättarbetat så underlättar de själva tävlandet. Vissa av killarna har jobbat med det innan. De som inte gjort det har fått kämpa på och lära sig hur det fungerar. Likadant när de kört med high gloss-färgerna. Även om de kommer med en plastliner på ovansidan så är det ett väldigt lättarbetat material och fungerar som vanlig wrapping, säger Rickard Johansson.

Nytta och nöje

Estetiskt finns det mycket kreativt man kan göra för att förändra ett fordon.

–Finns inte den färg på bilen man vill ha när man ska köpa den så kan man ju istället wrappa bilen i den färg man vill ha. Genom att ha ett ganska brett sortiment så ger man kunden bra med alternativ, säger Rickard Johansson.

Att foliera bilen med en traditionell PVC-wraping ger inte jättemycket skydd, förklarar han. Större stenskott kan gå igenom vinylen. Men det finns knep att ta till för att bevara sin bil bättre.

– Vill man skydda bilen ytterligare så kan man gå på polyuretanfilmer från Stek istället för PVC och den har högre slagmotstånd. Där har du ett material som faktiskt skyddar bilen. Man kan använda det som ett komplement till wrappingen om man verkligen vill ha en viss färg på bilen och vill skydda den. Men det finns också effektmaterial som man kan klä in bilen i. Stek har kommit med nya cromevarianter som är väldigt lättarbetade.

Visade ny inredningsfolie

I montern gick det också att förkovra sig i inredningsfolier.

– Vi har givetvis tagit med oss vår 3M DI-NOC så är en inredningsfolie som används mycket för att till exempel liva upp gammal butiksinredning istället för att byta ut allting. Det är lite hållbarhetstänk att man folierar in sina gamla möbler. Det fina är att man kan foliera om dem medan butiken har öppet. Har du en klädbutik med ett par olika diskar kan du foliera en disk medan de andra har öppet.

Ett glossigt alternativ hos 3M.

Hur har mässan varit för er?

– Vi känner oss jättenöjda. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa de kunder vi pratar med varje dag och det är lite det vi tar med oss, att vi får träffa de vi normalt sätt bara har mejl- eller telefonkontakt med. Det är det stora vi tar med oss med. Det har varit bra ruljangs i montern hela tiden.

 

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1