Primotek ger sig in i etikettbranschen

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERAD: 3 oktober 2023
UPPDATERAD: 3 oktober

Återförsäljaren Primotek tar steget in i etikettbranschen. Med den digitala etikettstansen JingWei RSF-300 vill de nå aktörer med mindre volymer och stort behov av flexibilitet.

Det handlar om efterbehandling för digital etikettproduktion som skärning, toppskärning, laminering och automatisk segmentering.

– Varje rad med etiketter kan vara unika. Det är rulle till rulle eller rulle till mindre rulle eller rulle till ark. Man kan lägga på automatisk laminering – inline. Så det lamineras innan vi skär det, säger Karl Rise, vd på Kistaföretaget Primotek.

Maskinen kan köra upp till 12 meter per minut.

– Sedan är det klar att det för vissa är alldeles för långsamt men för vissa är det alldeles lagom, säger Karl Rise.

Kundsegmentet är främst etikettillverkare men det kan också vara direkt till industri för de som använder sig mycket av etiketter.

”Mycket att lära”

På mässan var maskinen full med öletiketter åt Sollentuna bryggeri som ligger några kilometer från mässhallen.

– Ett mikrobryggeri kanske vill trycka upp en mindre laddning. Etikett är en ny bransch för oss så vi har mycket att lära. Men det är jätteintressant.

Karl Rise på Kistaföretaget Primotek hade nära till mässhallen.

Varför gick ni in i etikettbranschen?

– Vår leverantör presenterade den för oss och etikett har alltid varit ett intressant segment. Sedan har frågan varit om vi ska gå in på att printa etiketter eller börja med efterbehandlingen. Vi valde att göra efterbehandling både för att det med print är mer känsligt och fler saker som kan gå fel, men det här är en lägre risk för oss, säger Karl Rise.

 

Läs vidare

Canon släpper två matnyttiga inkjetpressar

Canon har en ny medlem i serien arkmatade B3-inkjetpressar i den nya modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk förhandsvisning presenterade de också etikettskrivaren LabelStream LS2000 som är speciellt anpassad för livsmedel. Båda förväntas släppas kommersiellt 2025.
Canon-collage

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R