Fujifilm sätter press på tonermarknaden

PUBLICERAD: 4 oktober 2023
UPPDATERAD: 19 oktober
Tommy Segelberg, Nordenchef på Fujifilm. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Fujifilms utrullning av tonerskrivarlösningar över Europa har gått in i en ny fas med lanseringen av två mellanklassmodeller – Revoria Press EC1100 och Revoria SC170/180.

De marknadsförs som ett steg mellan flaggskeppet Revoria Press PC1120 och instegsmodellen ApeosPro C vad gäller pris och prestanda. I och med lanseringen framhåller Fujifilm att de levererar inte bara till kommersiella tryckerier, utan även till interna tryckerier och mindre tryckerier med digitala behov.

Revoria Press EC1100

Revoria Press EC1100 är en mångsidig produktionsskrivare som kan skriva ut i hög upplösning vid höga produktionshastigheter. Den kan stödja ett brett spektrum av applikationer tack vare dess kreativa efterbehandlingskapacitet och mångsidiga mediehantering, inklusive långt och tungt papper upp till 400 gram.

Den skriver ut med upp till 100 sidor per minut på både bestruket och obestruket papper. Dess mångsidighet gör att den kan hantera allt från tunna flygblad till tjocka visitkort, samt skriva ut på tyngre och längre papper (350 gram upp till 660 millimeter, 300 gram upp till 864 millimeter). Mångsidigheten gör att ett brett spektrum av kundbehov kan tillgodoses, inklusive höghastighetsutskrift av kuvert, utan behov av en extra fixeringsenhet.

Tillsammans med mångsidigheten kommer Fujifilms varumärkeskvalitet med 10-bitars bearbetning som resulterar i upp till 1024 halvtoner (istället för de 256 som kan uppnås med ett 8-bitarssystem), vilket innebär att extra kontroll och reproduktion kan uppnås med högre kvalitet. Dessutom används graderingskorrigering på bilder och vektorgrafik, vilket återger fina nyanser, färgövergångar och blandningar mellan färger. Detta är särskilt värdefullt när du skriver ut färggradienter, hudtoner och skuggor.

Vidare ger en VCSEL-ROS-laser en utskriftsupplösning på 2400 dpi, medan den energieffektiva EA-Eco-tonern (Emulsion Aggregation Eco Toner) ger bra resultat på både bestruket och obestruket papper, jämförbart med offsettryck, skriver Fujifilm.

Revoria Press EC1100 visades på Sign&Print Scandinavia i september. Foto: Anja Degerholm
Revoria Press SC170/180

Revoria Press SC170/180 är en mer kompakt men ändå produktiv skrivare som kan skriva ut i hög upplösning.

Den kan skriva ut med hastigheter på upp till 80 sidor per minut och utmärker sig för att ge bra resultat på en mängd olika papperstyper och vikter. Mångsidigheten matchar Revoria EC1100, vilket säkerställer hög kvalitet över olika media. Skrivaren stöder ett brett utbud av pappersstorlekar, från 148 x 98 millimeter (mindre än ett vykort) upp till 1200 x 330 millimeter banderollpapper. Multi Sheet Inserter för banderollutskrifter kan skriva ut enkelsidigt långt papper från 660 x 330 millimeter upp till 1200 x 330 millimeter, beroende på konfiguration, och dubbelsidiga utskrifter upp till 864 x 330 millimeter, vilket öppnar upp för nya applikationer och affärsmöjligheter.

Ny position på den europeiska marknaden

Taro Aoki, Head of Digital Press Solutions, Fujifilm Europe säger i ett uttalande:

– Fujifilm har ett 60-årigt arv inom utvecklingen av tonerteknologier, så även om vi kan tyckas vara en ny aktör på marknaden, ur ett europeiskt perspektiv, har vi en enorm mängd teknisk expertis att dra nytta av. Detta har gjort det möjligt för oss att utveckla vårt marknadserbjudande snabbt och med dessa två nya skrivare kan vi nu erbjuda ett komplett utbud av tonerpresslösningar för att passa alla produktions- och investeringsbehov. I kombination med vår Jet Press 750S B2 bläckstrålelösning och vårt utbud av eftermonterade bläckstrålemärkningslösningar kan vi nu erbjuda allt från produktionsutrustning på instegsnivå till den högsta nivån av kvalitet och produktivitet som finns på marknaden.

Läs vidare

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R