Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

PUBLICERAD: 18 oktober 2023
UPPDATERAD: 18 oktober
Exempel på interaktiv design i Zeno. Foto: Pressbild

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.

Zeno är en virtuell 3D-plattform för att hjälpa professionella wrappare att skapa realistiska visualiseringar av hela eller partiella folieringar. Det är ett prenumerationsbaserat mjukvaruverktyg som ska eliminera behovet av komplicerad programvara för grafisk design. Användaren kan välja bilmodell, material och färger och Zeno genererar sedan en 3D-prototyp som kan ses från flera vinklar. Fordonet kan även placeras i sex olika simulerade miljöer för att testa hur skuggor och reflektioner faller på materialet.

400 olika fordonsmodeller

Användaren har tillgång till Spandex bilfolieringsmärken så som Avery Dennison, 3M, Orafol och Arlon. Det finns även ett brett urval av färger och över 400 fordonsmodeller att välja mellan, inklusive kommersiella fordon. Zeno innehåller även en Customer Design Studio där användaren kan ladda upp sina egna bilder. Dessutom finns mer än 1 000 dekaler tillgängliga för att kunna producera unika mönster.

När designen är spikad skapas en lista med allt material som behövs som sedan enkelt kan beställas via Spandex webbshop. Användaren kan också ladda ner designen som en interaktiv 360-gradersrendering för att visa potentiella kunder eller dela i digitala kanaler.

”En game changer”

Enligt Spandex sätter denna tjänst en ny standard för interaktiv bilfoliering. Syftet med verktyget är att enkelt kunna visa kunden en bild av hur det färdiga resultatet kommer att se ut. Det ska göra det enklare för båda parter att diskutera idéer och fatta beslut. Säljprocessen ska förkortas genom att tiden från färdig design till foliering kortas. Verktyget ska vara enkelt att använda och varken kräva design- eller teknisk erfarenhet.

– Vi är glada över att kunna presentera Zeno för våra kunder. Denna revolutionerande plattform förkroppsligar vårt engagemang för att driva innovation, hjälpa företag att frigöra mer tid för projekt, generera mer intäkter och erbjuda en premiumtjänst. Detta är en game changer!, säger Leon Watson, Chief Go-to-Market på Spandex i ett pressuttalande.

Zeno distribueras exklusivt av Spandex i Europa och Australien.

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera