Fujifilm inleder samarbete med web-to-printföretag

PUBLICERAD: 20 oktober 2023
UPPDATERAD: 20 oktober

Fujifilm och brittiska Infigo har ett nytt partnerskap kring en molnbaserad web-to-printlösning för Fujifilms digitala press för förpackningar. Syftet är bland annat att möta efterfrågan på mindre serier.

Infigo arbetar med molnbaserade web-to-print-lösningar. Nu har Fujifilm fattat tyckte för konceptet vilket kommer ge deras kunder tillgång till ett web-till-tryck-paket tillsammans med Fujifilms digitala bläckstråleskrivare Jet Press FP790.

– Vi har sett att vår kundbas har fått ett ökat behov av mikrotryckningar vilket ligger i linje med digitala trycklösningar som möter den efterfrågan. Det behovet kommer bara att öka, sa Paul Bromley, global försäljningschef på Infigo, under Labelexpo, när samarbetet presenterades.

– Förändringen gör att kravet ökar på tryckföretag att byta tankesätt och leverera jobb med större individuell volym – snarare än en stor volym av samma utskriftsjobb. Vi kallar det 1000×1 snarare än 1×1 000 000, säger Christopher Minn, global marknadsföringschef på Infigo.

”Djärvt steg”

Infigo ser stora möjligheter för tryckföretag att strömlinjeforma arbetsflöden.

– Samarbetet mellan Infigo och Fujifilm är ett djärvt steg mot att omdefiniera framtiden för tryck- och marknadsföringsteknologi. Genom att kombinera våra respektive styrkor kommer vi erbjuda ett skräddarsytt utbud av lösningar som gör det möjligt för tryckerier att strömlinjeforma processer, minska kostnader och minska sitt koldioxidavtryck. Det här ger företag flexibilitet att skapa, hantera och leverera dynamiskt tryck- och marknadsföringsmaterial, säger Paul Bromley.

 

 

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)