Fujifilm inleder samarbete med web-to-printföretag

PUBLICERAD: 20 oktober 2023
UPPDATERAD: 20 oktober

Fujifilm och brittiska Infigo har ett nytt partnerskap kring en molnbaserad web-to-printlösning för Fujifilms digitala press för förpackningar. Syftet är bland annat att möta efterfrågan på mindre serier.

Infigo arbetar med molnbaserade web-to-print-lösningar. Nu har Fujifilm fattat tyckte för konceptet vilket kommer ge deras kunder tillgång till ett web-till-tryck-paket tillsammans med Fujifilms digitala bläckstråleskrivare Jet Press FP790.

– Vi har sett att vår kundbas har fått ett ökat behov av mikrotryckningar vilket ligger i linje med digitala trycklösningar som möter den efterfrågan. Det behovet kommer bara att öka, sa Paul Bromley, global försäljningschef på Infigo, under Labelexpo, när samarbetet presenterades.

– Förändringen gör att kravet ökar på tryckföretag att byta tankesätt och leverera jobb med större individuell volym – snarare än en stor volym av samma utskriftsjobb. Vi kallar det 1000×1 snarare än 1×1 000 000, säger Christopher Minn, global marknadsföringschef på Infigo.

”Djärvt steg”

Infigo ser stora möjligheter för tryckföretag att strömlinjeforma arbetsflöden.

– Samarbetet mellan Infigo och Fujifilm är ett djärvt steg mot att omdefiniera framtiden för tryck- och marknadsföringsteknologi. Genom att kombinera våra respektive styrkor kommer vi erbjuda ett skräddarsytt utbud av lösningar som gör det möjligt för tryckerier att strömlinjeforma processer, minska kostnader och minska sitt koldioxidavtryck. Det här ger företag flexibilitet att skapa, hantera och leverera dynamiskt tryck- och marknadsföringsmaterial, säger Paul Bromley.

 

 

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1