Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

PUBLICERAD: 26 oktober 2023
UPPDATERAD: 2 november
Fespa har tidigare arrangerats i Amsterdam under åren 2006, 2009, 2016 och 2021. Foto: Pressbild

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 

Nästa år arrangeras Fespa Global Print Expo, European Sign Expo och Personalisation Experience den 19–22 mars 2024, lägligt nog lite tidigare på våren än i år eftersom Drupa arrangeras i månadsskiftet maj-juni. Parellellt med de tre mässorna görs även ett särskilt event som fokuserar på sportkläder, kallat Sportswear Pro.

Bland de utställare som hittills bokat en monter finns kända namn som Agfa, Antalis, D.gen, Kongsberg, Mimaki, Orafol och Swissqprint.

Nya möjligheter i kikaren

Det övergripande temat är ”Opportunities”, alltså möjligheterna med tryck, skyltmakande, personalisering och produktion av sport- och fritidskläder.

– I år introducerar vi en uppsättning nya slogans som representerar en naturlig utveckling från evenemangen 2023 där vi uppmuntrade besökare att upptäcka ”nya perspektiv”. Slogans för Fespa 2024 är ”Opportunities, Revealed” för Fespa Global Print Expo; ”Opportunities, Illuminated” för European Sign Expo; ”Opportunities, Created” för Sportswear Pro och ”Opportunities, Reimagined” för Personalisation Experience. Det belyser hur det alltid finns något nytt att lära sig och hur de sektorer som våra besökare är aktiva inom ofta är bredare än de själva inser, säger Michael Ryan, chef för Fespa Global Print Expo i ett pressuttalande.

Lär dig något nytt

2024 års event kommer precis som tidigare att stå värd för ett konferensprogram för att både bredda perspektiven och lära besökarna något nytt. I samband med Personalisation Experience kommer olika ämnen att avhandlas, till exempel hur personalisering kan användas för att nå en bredare kundkrets, användningen av AI inom detta område samt möjligheter med sport- och fritidskläder när det gäller cirkulär design.

Det kommer även att anordnas ett ”Personalise Make Wear”-event för att visa exempel på specialanpassade sportkläder med tryck. Det finns också möjlighet att följa med en expert på en guidad produktionstur, från ax till limpa, för att se de senaste innovationerna inom sportkläder och sportrelaterad merchandise.

En världsmästare ska utses

Hållbarhetsarenan ”Sustainability Spotlight” återkommer 2024 så att besökarna kan få lära sig mer om hållbara material och alternativ och hur de kan minska sitt klimatavtryck.

Slutligen kommer även tävlingen World Wrap Masters tillbaka. De första två dagarna gör deltagarna upp om titeln som europeisk mästare följt av en final i World Wrap Masters 2024 där en världsmästare ska utses. Dessutom blir det live-demos med experter inom foliering.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R