Automatiserad inlämning till tryck undanröjde tidstjuvar

PUBLICERAD: 31 oktober 2023
UPPDATERAD: 6 november
Fredrik och Johan Spennare har fått tid över till annat. ”Vi är på en tillväxtresa där vi vill gasa på lite” säger Johan Spennare. Foto: pressbild

Spennare har ett stort utbud av produkter som till exempel roll ups, bildväggar, podium och flaggor till mässor och events. Nu kapar de en stor del av produktionskedjan när de automatiserar arbetet. Enfocus Switch sparar tid både för företaget och kunderna. Dessutom kvalitetssäkras produktionen.

Nackaföretaget Spennares produkter säljs via ett 50-tal återförsäljare runt om i världen. Sedan några år tillbaka har återförsäljarna kunnat styra över olika val över hur produkterna ser ut samtidigt som företaget hanterat filerna och säkerställt att de är okej, för att sedan inhämta ett godkännande av kunden.

Men ett stort produktutbud innebär många tidstjuvar när olika produkter ska kontrolleras inför tryck.

– Det är en ganska strulig process, tar ganska lång tid och kräver rätt mycket säljsupport och att man håller koll. Det mejlas mycket fram och tillbaka. Vi har sett att det finns ett internt behov men också externa förtjänster att implementera ett automatiskt stöd i de här frågorna, säger Jonan Spennare, vd.

Valde Enfocus Switch

Spennare har fått hjälp av ett annat Nackaföretag, NI Solutions, som erbjuder mjukvarulösningen Enfocus Switch. Filerna som lämnas in kontrolleras och kunden får snabbt återkoppling om eventuella åtgärder.

Ett korrektur på skärmen visar hur produkten kommer se ut när den är färdig. När kunden godkänt korrekturet skickas jobbet vidare för produktion.

Joakim Münz på NI Solutions. Foto: Ni Solutions

– Tanken är att korta av flödet helt enkelt, att göra det smidigare och få en automatiserad hantering av filerna. Det blir säkrare när man tar bort den mänskliga faktorn. Filen kontrolleras i tid och man kan återkoppla i tid. Det blir mindre handpåläggning för Spennare, säger Joakim Münz, på NI Solutions.

”Kommer bli bra”

Spennare håller just nu på att rulla ut Enfocus Switch för sin produktflora.

– Vi ser redan nu att det kommer bli bra. Det är ett konsekvent korrekturförfarande som ser lika dant ut. Vi får ett betydligt snabbare förlopp och det automatkorrigeras ganska mycket, säger Johan Spennare.

Vad är den stora förändringen för er när det kommer till pengar, tid och arbetsinsats?

– Jag skulle nog säga att det är en kombination av de grejerna du nämner. Dels behöver vi inte lägga lika mycket tid på att skicka mejl eller komma ihåg att påminna om något. Förloppet går fortare och systemet kan skicka saker direkt till deras kunder om de anförtror oss det, säger Johan Spennare.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R